23948sdkhjf

Russisk isbryder ud for Norge sendte nødsignaler ved en fejl

En russisk isbryder med 33 om bord sendte tirsdag mayday-signaler under en storm ud for det vestlige Norge

Det russiske nyhedsbureau Tass skriver, at isbryderen 'Tor' ved en fejl kom til at udsende nødsignaler ud for Norges kyst denne morgen på grund af mindre tekniske problemer under en storm.

- Der er ingen problemer. Mandskabet har det godt. Alarmen er afblæst, siger en talsmand for Ruslands føderale agentur for maritim transport ifølge Tass.

Talsmanden siger, at isbryderen fortsætter ad den rute, som det har planlagt.

- Det var falsk alarm. Alt er normalt, og rejsen fortsætter. Dette er isbryderen 'Tor', siger en talsmand på fartøjet til russiske medier.

Mistede al maskinkraft

Den russiske isbryder med 33 personer ombord sendte mayday-signaler idag kl. 06.36 under en storm, da den var ud for Ålesund. Det oplyser den norske redningstjeneste.

- Fartøjet mistede først al maskinkraft, men det har genvundet en delvis manøvredygtighed, rapporterede redningstjenesten.

Redningstjenesten sendte slæbebåde ud til isbryderen, inden de russiske rapporter om en fejl var nået frem. Op ad formiddagen rapporterede flere norske medier, at der var tale om en fejl.

- En helikopter fra den norske redningstjeneste kredser over isbryderen, og to bugserbåde er tæt ved fartøjet, skrev den norske avis VG.

Se også: VIDEO: Russisk atomisbryder i aktion

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172