23948sdkhjf

Georg Stage skuffet over finanslovsudkast

S-regeringen har ikke afsat penge til, at skoleskibet kan sejle to togter til næste år
- Ingen regeringsopbakning til fortsat dobbelttogt.

Sådan lyder det i et opslag på Georg Stages Facebook-side. Og her er skuffelsen hos skoleskibet til at tage og føle på.

- I dagens udkast til Finanslov 2020 har den nye regering valgt ikke at give penge til, at Georg Stage kan sejle to togter næste år. Vi tænker, at det er fordi bevillingen er smuttet i travlheden, fordi regeringen kan da umuligt mene, at skoleskibet ikke giver valuta for pengene, hedder det.

I opslaget påpeges det, at 99 pct. af Georg Stages elever kommer i arbejde, ca. 75 pct. arbejder kortere eller længere tid til søs, og 40 pct. ender med at tage en videregående maritim uddannelse.

Skriger på ubefarne

Samtidig henleder skoleskibet opmærksomheden på, at erhvervet skriger på ubefarne.

- Der er masser af jobs og rederier, som faktisk gerne vil ansætte danske søfolk, men de kan simpelthen ikke få nogen – og må derfor ansætte udlændinge.

- Lægger man så oveni, at nogen af vore elever er af den slags, som er i risikozonen for at ryge helt ud af uddannelsessystemet og på længere sigt af arbejdsmarkedet, men alligevel efter Georg Stage får uddannelse og job (og det gør alle vore elever), så kan det simpelthen ikke passe, at der ikke er opbakning til at vi sejler alt, hvad vi kan, skriver skoleskibet og fortsætter:

- Skoleskibet ender med at skulle pakkes ind i plastik, mens rederierne ikke kan få besat ledige stillinger og en flok unge ikke får det spark frem i livet og ind på arbejdsmarkedet, som Georg Stage giver. Hver gang det lykkedes giver det millioner i statskassen – og det lykkedes tit på Georg Stage.

Paradoks

Ifølge Georg Stage må årsagen være, at de otte mio. kr. årligt, som det ekstra togt koster, simpelthen er blevet glemt.

- Over de næste par måneder, arbejder vi endnu hårdere på at minde regeringen og ikke mindst dens støttepartier om, at de vist lige glemte at finde penge til en enkelt fuldrigger eller to på finansloven. Der er ingen fornuftige grunde til at tage dobbelttogtet fra Georg Stage, lyder det.

Som tidligere omtalt i Søfart, lykkedes det sidste år Georg Stage under den tidligere VLAK-regering at blive tilgodeset på finansloven med en ekstra bevilling på 8 mio. kroner i 2019.

Læs også: Georg Stage-chef vil fastholde øget tilskud

Det skete, efter stiftelsens direktør Asser Amdisen længe havde påpeget paradokset i, at skibet lå stille halvdelen af året, mens der samtidig var et udækket behov for ubefarne skibsassistenter blandt danske rederier.

- Stiftelsen vil nu trække i arbejdstøjet og begynder at råbe så højt vi kan. Både for vores egen skyld og for vores elevers skyld. Men først og fremmest for alles skyld. Danmark har simpelthen ikke råd til, at verdens bedste søfartsskole ligger pakket ind i plastik otte måneder hvert år, hedder det i opslaget.

Læs også: Maritime uddannelser i kamp om de unge
Kommenter artiklen (6)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093