23948sdkhjf

Rateløft giver medvind til trængt produkttankrederi

Det hårdt pressede produkttankrederi Nordic Shipholding er kommet bedre ud af første halvår 2019, end det kom ud af samme periode sidste år. 

Rederiet, som efter salget af den 35.800 t.dv. store 'Nordic Ruth' tidligere i år, har fem skibe i flåden, formåede at lande et driftsresultat (ebitda) på 4,3 mio. dollar. Til sammenligning gav hele 2018 et driftsresultat på 2,0 mio. dollar. 

Særligt første kvartal var godt med TCE-rater, der lå 23 pct. over niveauet i fjerde kvartal 2018. Raterne led dog et knæk i maj, men første halvår endte alligevel i en TCE-indtjening, der ligger 19 pct. over nivaeuet i første halvår 2018. 

Efter afskrivninger er der 1,5 mio. dollar tilbage efter årets første seks måneder, men på grund af finansielle omkostninger for 2,8 mio. dollar ender halvåret alligevel i et underskud efter skat på 1,3 mio. dollar. 

Indtjeningen kommer hovedsageligt fra pool-samarbejder. Nordic Shipholding har indtil juni haft tre skibe i UPT Handy Pool, men det samarbejde er nu ophørt. Det ene skib var 'Nordic Ruth', som nu er leveret til sin nye ejer, og de to andre – 'Nordic Agnetha' og 'Nordic Amy' – starter op i Hafnia Handy Pool, når de har været igennem deres anden special survey i henholdsvis juli og september. 

I Hafnia Handy Pool sejler allerede 'Nordic Pia' og 'Nordic Hanne', imens LR1-tankeren 'Nordic Anne' er i kommerciel management hos Strait Tankers Pool. 

Nordic Shipholding måtte sidste år opgive at afdrage på sin gæld, efter at et lavt rateniveau tvang rederiet, der har Knud Pontoppidan som bestyrelsesformand, til at nedskrive værdien af flåden. 

Det lykkedes at få banker og hovedaktionæren PAG med på en aftale, hvor afdrag på gælden er udsat til september 2020.

Rederiets seneste regnskab er tilgængeligt her.

Læs mere: Nordic Shipholding i problemer med gæld

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093