23948sdkhjf

Ny alliance favner 70 pct af verdensflåden

En ny alliance af containerrederier har netop vokset sig væsentligt større med den officielle indtrædelse af fem rederier. 

Der er tale om Digital Container Shipping Association (DCSA), der efter myndighedernes godkendelse af de seneste medlemmer repræsenterer 70 pct. af den globale containerflåde. 

Maersk er medstifter af DCSA, der med Thomas Bagge som CEO arbejder for at standardisere digitale processer på tværs af branchen. Der er altså ikke tale om, at associationen skal udvikle eller drive nogen egentlig digital platform. Målet er at sikre, at det vil være muligt at operere på tværs af rederier i en digital fremtid. 

DCSA har fungeret siden april i år med Maersk, MSC, Hapag-Lloyd og ONE som medlemmer. Derudover var også CMA CGM, der netop er blevet medlem, blandt medstifterne.

De fire seneste rederier på medlemslisten er Evergreen, HMM, Yang Ming og Zim. 

Den digitale alliance har hovedkontor i Amsterdam. Bestyrelsesformand André Simha, der også er CIO hos MSC, glæder sig til arbejdet. 

- For første gang i tyve år er containerrederierne gået sammen med et fælles mål om at flytte branchen ind i den digitale era, siger han i en pressemeddelelse

Thomas Bagge har de seneste 12 år haft forskellige funktioner i Maersk. Som COO har DSCA netop ansat Henning Schleyerbach, der kommer fra Hapag-Lloyd. 

Læs mere om: DCSA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094