23948sdkhjf

Forsea halverer CO2-udledning i første kvartal

Forsea har gennem hele årets første kvartal anvendt verdens største batteridrevne passagerfærger, 'Aurora' og 'Tycho Brahe', på ruten Helsingør-Helsingborg.

Miljøgevinsten har været markant, for rederiets samlede udledning af CO2 og skadelige partikler er halveret i forhold til samme periode i 2018, oplyser Forsea i forbindelse med offentliggørelsen af trafiktal for kvartalet. 

- Batteridriften af vore to store færger har været en succes. Det har kun været nødvendigt med minimale justeringer i indkøringsperioden, og ikke desto mindre har vi kunnet holde en stabil drift med tæt ved 100 pct. præcision i det første hele kvartal med batteridrift, siger CEO Johan Röstin i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at både privat- og erhverskunder har taget godt imod overgangen til batteridrift. 

- Det tæller for alle at vide, at man med Forsea kan rejse støj- og røgfrit, og at vi samtidig har sparet atmosfæren for 4.500 ton CO2 i forhold til samme periode sidste år. 

Læs også: Ny Forsea-direktør skal håndtere batteribøvl og ny Covid-virkelighed

Antallet af overførte lastbiler forblev stabilt i kvartalet med 111.000 overførte enheder. Fem pct. færre personbiler, svarende til 227.000 enheder, tog færgerne over Øresund, hvilket ifølge Forsea hænger sammen med, at påsketrafikken sidste år blev afviklet i første kvartal. 

Bustrafikken på ruten steg med godt fem pct. til godt 2.600 overførte enheder i første kvartal 2019. Stigningen er drevet af nye samarbejder med linjebus-selskaber, som i første kvartal har kunnet kompensere for de negative effekter af den svækkede svenske krone.

Læs også: Forsea vil købe nye Øresunds-færger

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11