23948sdkhjf

Hemmelig rapport: Meget var galt på 'USS Fitzgerald' op til kollision

Operationsrummet flød med urin og affald, besætningen var uerfaren, og radarudstyr var defekt på 'USS Fitzgerald' op til dødelig kollision

Det så hverken rigtigt ud, lugtede rigtigt eller lød rigtigt. 

Sådan beskriver kontreadmiral Brian Fort sine første indtryk efter, at han steg ombord på den svært beskadigede amerikanske destroyer 'USS Fitzgerald' kort tid efter, at den havde kollideret med det 223 meter lange containerskib 'ACX Crystal' den 17. juni 2017. 

Beskrivelsen fremtræder i en rapport, som mediet Navy Times er kommet i besiddelse af, og som det danske medie Olfi har videreformidlet. 

Ifølge Navy Times beskriver Brian Fort, hvordan han træder ind i skibets operationsrum, også kaldet CIC-rummet. Rummet var ikke blevet ramt af containerskibet, men alligevel flød der med affald og lugtede af urin. Han fandt en flaske med urin, der var væltet, og dele af indholdet var endt bagved computerskærme. 

Der var også madaffald, træningsudstyr og bøger, og der var grafitti på bordene. 

- Jeg havde aldrig set et CIC på den måde i hele min tid i flåden, siger han i rapporten. 

Han nævner desuden, at destroyerens radar-udstyr var upålideligt, og at besætningen angiveligt havde affundet sig med det. Han konkluderede blandt meget andet, at besætningen manglede basal træning i sømandsskab og navigation. 

Ifølge Olfi er skibschefen på 'USS Fitzgerald', orlogskaptajn Bryce Benson, anklaget for flere tilfælde af pligtforsømmelse ved en krigsret. 

Syv besætningsmedlemmer på det amerikanske krigsskib mistede livet, imens tre blev kvæstet. Ingen kom noget til på 'ACX Crystal'.

Læs mere: Sømænd fundet døde på amerikansk flådefartøj efter kollision

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.112