23948sdkhjf

DFDS investerer i trivsel på Oslo-bådene

Da Oslo-bådens besætning i torsdags fulgte håndboldkampen mellem de danske og norske VM-herrer, imens de sejlede fra Oslo, var det samtidig søsætningen af et omfattende trivselsprojekt på rutens to skibe 'Crown Seaways' og 'Pearl Seaways'.

Det skriver DFDS i en pressemeddelelse.

Fagforeningen Metal Maritime og DFDS har nemlig besluttet at gøre noget ekstra for, at de i alt 600 besætningsmedlemmer trives ombord og i deres arbejde med at sikre, at passagererne har det godt.

Trivselsprojektet betales af Den Sociale Arbejdsmarkedsfond, der er etableret af rederi og fagforening i fællesskab som en del af overenskomstforhandlingerne for syv år siden.

Projektet, der løber i hele 2019 og senere vil blive bredt ud til de øvrige skibe omfattet af fonden, byder på inspiration og coaching til at øge besætningsmedlemmernes mentale og psykiske velvære. Det skal ske igennem sundere mad, bedre vaner, motion og fælles aktiviteter samt løbende helbredscheck.

- Baggrunden for fondens tilblivelse i 2012 var at tage et yderligere socialt ansvar og bidrage til, at den enkelte søfarende i DFDS kan fastholde jobbet og forblive på arbejdsmarkedet, også når nedslidning, alder og sygdom melder sig, siger formand for Metal Maritime Ole Philipsen i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at trivsel og velfærd er helt centralt i den forbindelse, og at det derfor er oplagt, at fonden går ind og støtter projektet. 

- Projektet er et kerneeksempel på, hvad der kan opnås, når arbejdsgiver og fagforening samarbejder til fælles bedste for såvel virksomhed som medarbejdere, siger han.

Hos DFDS er man især glad for den holistiske tilgang til projektet. Her forklarer Henrik Holck, der foruden at være den ansvarlige direktør for Oslo-båden også er medlem af DFDS' koncernledelse og formand for Den Sociale Arbejdsmarkedsfond, at trivsel og velfærd er mange ting.

- De ansatte ombord på skibene er væk fra deres familier og hjem i perioder på 14 dage, hvor de er sammen med deres kolleger hele tiden, og hvor de ikke bare kan gå en tur i skoven for at lade op, siger han og fortsætter:

- Derfor er trivsel og velvære ombord i lige så høj grad forbundet med at have det godt mentalt og socialt som at være i fysisk god form. Vi skal hele vejen rundt. 

I samarbejde med virksomheden Champions of 2morrow, der bistår virksomheder med at skabe sundhed og trivsel på arbejdspladsen, vil der sammen med de ansatte blive skabt nye sociale rammer med fælles oplevelser både om bord og på land. Der vil blive sammensat nye madoplevelser i messen, så man får både inspiration til og mulighed for at spise sundere.

Der vil blive nye muligheder for fælles motion, der vil være coaching om motion, stress og mad samt støtte til nye, sundere vaner, så TV-kigning og slik i kahytten i fritiden får konkurrence fra aktiviteter, der er både sjovere og sundere.Der vil være tilbud om mindfulness og coaching om søvn, for en god nattesøvn er helt afgørende for velvære, energi og sundhed.

De ansatte vil løbende blive tilbudt sundheds- og helbredstjek, så de hele tiden kan følge fremgangen, og så man sammen med rådgiverne fra Champions of 2morrow kan sikre, at de ændrede og mere sunde vaner også holder på den lange bane.

Endeligt skal en række fælles events hen over hele året sikre, at projektet ikke taber momentum. 

Læs også: Tidligere hoteldirektør på plads hos DFDS

Læs mere om: DFDS
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.204