23948sdkhjf

Grønnere skibstrafik giver vækst hos Green Instruments

Vækstmålene er for længst indfriet hos producenten af måleudstyr for udledning af partikler og miljøskadelige udstødningsgasser, så nu får ambitionerne et nøk opad.
De seneste års stramning af de internationale standarder og lokale reguleringer for udledning af miljøskadelige gasser og svovlpartikler for skibstrafikken kan tydeligt ses i vækstraten hos Green Instruments i Brønderslev. De producerer måleudstyr til at måle sod- og iltindholdet i røggasser samt til at måle partikelindholdet af svovl i udstødningsgas og vaskevandet i de scrubbersystemer, som renser røggassen for 98 procent af svovloxiderne.

Særligt det øgede behov for
Green Instruments kunder
Green Instruments' måleudstyr er udviklet til det maritime marked, og de har derfor et tæt samarbejde med klasseselskaberne om de nødvendige godkendelser.

Størstedelen af Green Instruments' kunder er europæiske udstyrsproducenter, som leverer scrubbersystemer til rensning af røggasserne.

Det største kundesegment i USA er krydstogtindustrien, hvor mange skibe har måleudstyret installeret. Green Instruments har derfor for nylig åbnet et salgs- og servicekontor i Florida.
overvågning af svovlindholdet i udstødningsgassen giver medvind. Siden 2012 er omsætningen fordoblet, og selskabet havde en bruttofortjeneste på 17,1 mio. kroner i 2015. I dag er de 20 ansatte mod kun seks ansatte i 2008.

"Vi ser helt klart en øget efterspørgsel, fordi rederne skal kunne dokumentere, at de overholder de gældende niveauer for udledning. Vi havde tidligere en målsætning om at fordoble omsætningen fra 2012 til 2017, men det er allerede sket. Vi har derfor en vækstambition om at vokse 30 procent om året frem til 2020," siger direktør i Green Instruments Oluf Sigh, der sidder med i FN’s internationale søfartsorganisation IMO’s arbejdsgrupper omkring luft- og vandforurening for at være på forkant med udviklingen.

Fremtidens vækstplan
Green Instruments er én af blot 30 nordjyske maritime SMV'er, som er blevet optaget i Det Maritime Vækstprogram, som administreres af det maritime center MARCOD og udføres i tæt samarbejde med de lokale erhvervskontorer. Over 100 virksomheder er blevet screenet for at finde de 30 mest perspektivrige vækstvirksomheder, som kan vokse med 20 procent i antal ansatte over de næste tre år.

"Med et stadigt større fokus på og krav om reduceret udledning af miljøskadelige stoffer i skibsfarten er der ingen tvivl om, at Green Instruments med deres produkter inden for grøn miljøteknologi har gode forudsætninger for at kunne fortsætte eller forstærke deres vækstrate," siger Allan Hejslet, maritim erhvervskonsulent i MARCOD, om Green Instruments' potentiale.

Green Instruments har via vækstprogrammet fået 112.000 kroner i støtte til en ekstern konsulent, som har gennemgået virksomhedens ambitiøse vækstplan. Det har givet større fokus i produktudviklingen og øget opmærksomhed på at udvikle det landbaserede marked i en tid, hvor olieprisen påvirker det maritime marked.

"Vi mærker tydeligt, at skibsredernes incitament til at installere røgrensningsudstyr er faldet, fordi det nu er blevet væsentligt billigere at købe den dyrere svovlfrie olie. Kigger vi på 2016 indtil dato, er vi foran budgettet. Vi er derfor ikke nervøse, men skal selvfølgelig se på at udvikle den landbaserede industri som et marked. Det kunne f.eks. være i Kina, hvor de bliver mere opmærksomme på miljø og udledninger," siger direktør Oluf Sigh.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141