23948sdkhjf

Besætningsmedlem fra ’Lars Mærsk’ modtager hæderspris fra IMO

Torsdag modtog et besætningsmedlem fra det danskflagede containerskib ’Lars Mærsk’ en hæderspris for sin imponerende indsats for at redde en fritidssejler i voldsomt uvejr. Hædersprisen blev uddelt af FN’s internationale søfartsorganisation, IMO, ved en ceremoni i London.

Australien havde nomineret besætningen, og særligt matros Vicente Somera blev hædret for sin rolle under en tre timer lang redningsaktion. Matrosen udviste stort heltemod, da han reddede en fritidssejler i totalt mørke og stormvejr i Det Tasmanske Hav, skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Fritidssejleren, som var alene om bord på sin yacht, havde i længere tid forsøgt at reparere en olielækage fra båden, og besætningen på ’Lars Mærsk’ forsøgte gang på gang at kaste både redningskrans og reb til fritidssejleren. Til sidst lykkedes det den svækkede og kolde fritidssejler at knuge sig til et reb. Vicente Somera satte liv og lemmer på spil, da han kravlede ned ad containerskibets svingende faldereb for at redde fritidssejleren, som han også beskyttede mod de voldsomme bølger i deres fælles kamp for at komme i sikkerhed på skibet.

Selve hovedprisen (Bravery Award) gik i år til helikopterredder Christopher Leon (USA) for sin professionelle og heltemodige ageren under en krævende aktion for at redde fire konkurrenceroere, der var kommet i havsnød med deres båd under en orkan.

Kilde: Søfartsstyrelsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062