23948sdkhjf

Milliardoverskud sender Torm ind i 'de voksnes rækker' på fondsbørsen

Historisk høje tankrater to år i træk og flere aktier i fri handel sender nu det danske produkttankrederi ind i fondsbørsens eliteindeks

Et buldrende tankmarked med nogle af historiens højeste rater har i nu to år givet tankrederiet Torm store milliardoverskud de seneste otte kvartaler i streg.

De gode tider på tankmarkedet har nu gjort rederiaktien så meget værd og så omsat på fondsbørsen, at rederiaktien på mandag, 24. juni 2024, får plads i fondsbørsens eliteindeks, C25.

Det oplyser Nasdaq Copenhagen.

C25 rummer Danmarks 25 mest værdifulde og mest handlede aktieselskaber, hvor Novo Nordisk holder førstepladsen med Ørsted, DSV og Mærsk på de følgende pladser.

FAKTA: C25 er det fine aktieselskab for virksomheder

  • C25-indekset består af de 25 mest handlede aktier på den københavnske fondsbørs med den største markedsværdi på aktiemarkedet.
  • De 35 største aktier målt på markedsværdi i fri handel udvælges, hvorefter de 25 mest handlede indlemmes i indekset. C'et står for Copenhagen.
  • Det er et såkaldt "capped" indeks, hvor der er en grænse for, hvor meget en enkeltaktie må vægte i indekset. Grænsen er 20 procent.
  • I øjeblikket er der dog kun 24 aktier i indekset, fordi to af virksomhederne, Chr. Hansen og Novozymes, er fusioneret og nu hedder Novonesis.
  • Erstatningen er nu fundet i form af Torm, som bliver indlemmet i indekset. A.P. Møller - Mærsk tæller indtil 24. juni med to gange, for både A- og B-aktien.

Kilde: Nasdaq Copenhagen og Ritzau

Udover Torms stærke indtjening er det øget omsætning af Torm-aktien, der har udløst pladsen i det attraktive indeks, som tiltrækker sig størst interesse fra aktieinvestorer fra ind- og udland.

Siden 2015 - og særligt siden marts 2023 - har Torms hovedaktionær, Oaktree, solgt ud af sin store aktiepost i Torm.

Og det har været medvirkende til øget fri handel af tankaktien. Oaktree ejer fortsat 47,6 procent af aktierne i Torm, men har annonceret, at den vil sælge yderligere ud.

Selvom Torm var et af de største danske børsnoterede rederier i 2000'erne og 2010'erne, var rederiet aldrig en del af Fondsbørsens daværende C20-indeks.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.46