23948sdkhjf

100.000 kvm: Rønne Havn går i gang med næste del af havneudvidelsen

Med de nye aftaler i hånden fortsætter entreprenørkæmpe arbejdet for Rønne Havn

MT Højgaard Danmark er blevet udvalgt til at stå for de næste to etaper i fremtidssikringen af Rønne Havn

Arbejdet, der nu venter entreprenørselskabet i havneudvidelsens etape 3 og 4, omfatter blandt andet ekstra 100.000 kvm i Sydhavnen og etableringen af et mere roligt havnebassin.

Samlet skal det være med til at styrke alle havnens forretningsområder og samtidig understøtte en klar inddeling af havnens aktiviteter.

Hvor meget, kontrakterne køber op i, oplyser parterne ikke. 

Den anslåede entreprisesum for etape 3 og etape 4 var dog sat til henholdsvis 190 mio. kr. og 400 mio. kr. i udbudsteksten, fremgår det af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af projekter og udbud.

Fortsætter med samme hold

For MT Højgaard er arbejde for Rønne Havn ikke nyt.

I slutningen af 2022 fuldførte entreprenørselskabet etape 2 af havneudvidelsen, hvori den sydlige ydre mole blev forlænget, og kaj- og projektområdet i Sydhavnen blev udvidet. Som en del af denne udvidelse blev den gamle losseplads ved Galløkken ryddet op og nyttiggjort og er nu en del af havnens projektområder.

Nu er det samme hold, der har arbejdet på etape 2, klar til at fortsætte arbejdet.

- Hos os taler vi tit om gentagelseseffekter og godt samarbejde. Begge dele får vi stor glæde af i Rønne, hvor vi har arbejdet før. Det er samme team, der arbejder for samme bygherre i samme havn. Derfor kan vi begynde hurtigt, siger afdelingsdirektør Jimmy Laursen hos MT Højgaard Danmark i en pressemeddelelse.

Arbejdet med fremtidssikringen af Rønne Havn A/S begynder i slutningen af 2023, når de nødvendige tilladelser og godkendelser er på plads.

Udvidelsen af Rønne Havn - etape 3 og etape 4

Etape 3 af fremtidssikringen handler om at skabe godt 100.000 kvm større projektareal i Sydhavnen blandt andet ved en delvis opfyldning af det tidligere fiskeribassin, hvor der i dag er minimal aktivitet.

Derudover etableres der en ny rampe til køretøjer samt en ny cirka 280 meter lang kaj over for den nuværende skærvekaj i Sydhavnen.

Etape 4 af fremtidssikringen er en forlængelse af den søndre ydre forkastning, og en fjernelse af de indre moler samt uddybning. Derved opnås forbedrede besejlings- og manøvreforhold i havnen med et langt roligere havnebassin.

Endelig etablerer havnen en multifunktionskaj i den vestlige del af havnen. Multifunktionskajen skaber forbedrede muligheder for flere forretningsområder, eksempelvis bulk og krydstogt, og dermed generelt bedre forhold for havnens kunder som helhed.

Kilde: Rønne Havn

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141