23948sdkhjf

København vedtager landstrømstvang for krydstogtskibe, men...

...først skal forslaget igennem Folketinget og samtidig strider det mod EU-regler

Et forslag fra partiet SF om tvang for krydstogtskibe i København til at tilslutte sig landstrøm bliver nu til virkelighed.

Vi skal have lovhjemmel, ellers er de landstrømsanlæg en ubrugelig investering Klaus Mygind, SF i København

Torsdag aften vedtog en enig borgerrepræsentation i Københavns Kommune, at der skal rettes henvendelse til transportministeren med ønske om at få lovgivningen ændret, så man i fremtiden kan kræve, at de store skibe, der vil besøge København, har installeret teknologi for tilkobling af landstrøm.

Det rapporterer TV2 Kosmopol.

En sådan pligt vil betyde, at krydstogtskibe skal kunne tilkoble sig de landstrømsanlæg, der inden for de kommende år vil blive etableret ved Langelinie og Oceankaj, som forudsætning for, at de må anløbe København.

- Vi skal videre, ligesom Amsterdam og andre europæiske byer. Vi har en fælles intention om at udvikle bæredygtig turisme, der ikke forurener. Københavnerne er frustrerede og bekymrede. Skibene skal forpligtes til at tilslutte sig strøm, og her mangler vi redskaber. Vi skal have lovhjemmel, ellers er de landstrømsanlæg en ubrugelig investering, siger Klaus Mygind fra SF til den regionale tv-station.

SF havde stillet ønsket om tilslutningspligt som et såkaldt medlemsforslag, og det blev vedtaget uden afstemning.

Som Søfart beskrev i går, kan EU bremse forslaget, også selv om det bliver vedtaget i Folketinget. Der findes nemlig EU-lovgivning om, at havne har pligt til at tage imod alle skibe og ikke må bestemme, om de slutter sig til landstrøm, kan sætte en bremse for forslaget. Men også i EU er der drøftelser i gang.

SF: Landstrøm skal være pligt, ikke mulighed for krydstogtskibe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094