23948sdkhjf

Tidligere Vestas-profil overtager formandsposten hos Energy Cluster Denmark

Tidligere Vestas-profil og hidtidige næstformand Bo Svoldgaard overtager formandsposten for Energy Cluster Denmark efter Peder Østermark Andreasen.

Den nye formand vil skrue op for endnu flere samarbejder mellem virksomheder, forskere, kommuner og andre, der vil tage del i den grønne omstilling gennem Danmarks energiklynge.

Det fortæller den nye formand, der blev valgt af en enig bestyrelse på et møde den 24. maj 2023.

- Energy Cluster Denmark skal gøre en konkret, positiv forskel for arbejdet med at indfri vores fælles klimamål. Den indsats hænger sammen med et øget fokus på grøn teknologiudvikling, så vi kan sikre vækst og velstand i vores virksomheder og i samfundet generelt. Det er med det udgangspunkt, at jeg tiltræder som ny bestyrelsesformand – en position som jeg er glad og stolt over at skulle varetage, siger Bo Svoldgaard, der kommer fra en stilling som Senior Vice President for Innovation & Concepts i Vestas.

Let at arbejde med innovation

Energy Cluster Denmark blev etableret i 2020 efter en konsolidering af flere danske energiklynger. Målet var at etablere én samlet indgang til samarbejder om energiteknologisk innovation.

- Det skal være let for alle aktører i den danske energiklynge at samarbejde om innovation. Energy Cluster Denmark er på få år blevet det naturlige mødested for innovative partnerskaber i energisektoren, og bestyrelsen, der består af repræsentanter fra alle led af den danske værdikæde for energi, har skabt en velkonsolideret, velsmurt innovationsmaskine. Nu skal vi skalere energiklyngen yderligere, for vi nærmer os 2030 og 2050 med hastige skridt, siger Bo Svoldgaard i en pressemeddelelse. 

Ifølge Bo Svoldgaard handler skaleringen især om at øge antallet af innovationsprojekter i porteføljen, så flere energiteknologiløsninger kan nå det kommercielle marked på kortere tid.

- Danmark fylder ikke meget på globussen, så den eneste måde, vi kan levere et positivt impact for klimaet på, er ved at skabe innovative teknologier, der kan skaleres og sælges globalt. Det er sådan, vi kan flytte resten af verden i en grønnere retning. Vi vejer langt tungere end de seks millioner mennesker, vi er, siger Bo Svoldgaard.

Om Bo Svoldgaard

Bo Svoldgaard er uddannet ingeniør fra Aarhus Universitet og i ledelse fra Copenhagen Business School. 

Han har mere end 20 års erfaring fra den globale energi-industri, og har blandt andet arbejdet som Head of Engineering og Technology i Vattenfall Renewables Wind i Danmark og senest som Senior Vice President for Innovation & Concepts i Vestas.

Bo Svoldgaard tiltræder posten som ny bestyrelsesformand i Energy Cluster Denmark den 24. maj 2023.

Kilde: Energy Cluster Denmark

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Menneskelig fejl bag kajkys i Ystad Havn
Tidligere Thorco-ejere mødt med millionkrav fra kreditorer
Krigsfæstning får ny museumsbygning til 71 millioner
Udstilling om navigationsskolens historie: Dette maleri var ikke blevet hængt op i dag
LEDER:  Det grundlæggende problem - Danmark mangler krigsskibe
Mærsk: Walmart og Amazon kræver CO2-neutrale skibe efter 2040
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078