23948sdkhjf

Bunker-leverandører uenige om salg til tankskibe med russisk olie i lasten

Leverandører af bunkerolie til skibe med russisk olie er uenige, om de skal have olie eller ej

En række rederier, der leverer bunker til skibe omkring Skagen, har besluttet, at de ikke vil servicere tankskibe med russisk olie, mens andre holder sig til de gældende regler og sælger olien til transportørerne af russisk olie. Det fortæller ShippingWatch i en større artikel om dilemmaet.

Ifølge nyhedstjenesten vil Bunker One og Stena Oil ikke sælge brændstof til skibe, som sejler med russisk olie, selv om det ikke er i strid med de internationale sanktioner at gøre det.

- Bunker One tager klar afstand til handel eller omgang med russisk olie og skibe, som fragter dette. Tilliden mellem os og vores kunder er afgørende, og der må ikke være tvivl om, at Bunker One står for ordentlighed, fortæller topchef i Bunker One, Peter Zachariassen, til ShippingWatch.

Her over for står Peninsula Petroleum, der fortsat leverer brændstof til tankskibe med russisk olie om bord.

- Hvis alle store bunkeraktører stoppede med at levere bunker til tankskibe, som lovligt sejler med russisk olie over hele verden, så ville det være en potentielt uansvarlig handling, som ikke er på linje med den nuværende politik i EU og G7, oplyser selskabet til ShippingWatch.

ShippingWatch har analyseret AIS-data og fundet frem til flere rederier, der sælger brændstof til skibe med russisk destination, eller som kommer fra Rusland, men som ikke sejler under russisk flag eller er direkte ejet af russiske interesser og derfor heller ikke underlagt sanktioner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125