23948sdkhjf

Cadeler indgår endelig aftale med Ørsted om installation af to tyske offshore vindparker

Offshore vind-rederiet Cadeler har i forlængelse af en preferred supplier-aftale nu indgået endelig kontrakt med Ørsted om brug af et vindinstallationsskib, der skal anvendes på Ørsteds to tyske havvindprojekter, Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 3. Kontrakten omfatter transport og installation af minimum 48 Siemens Gamesa 11 MW møller. 

Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Installationen bliver det første projekt, hvor Cadelers O-klasse skib ’Wind Osprey’ udnytter en ny opgraderet hovedkran.

I forlængelse af preferred supplier-aftalen om at være valgt som en foretrukken leverandør, har Cadeler således nu underskrevet en endelig aftale med Ørsted om transport og installation af Wind Turbines Generators (WTG) til de to tyske havvindprojekter, Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 3.

Samme mølletype

Aftalen omfatter installation af mindst 48 Siemens Gamesa 11 MW WTG'er, som skal placeres i tilknytning til Ørsteds havvindmølleparker Borkum Riffgrund 1 og Borkum Riffgrund 2 og i nærheden af Gode Wind 1 og 2.

Installationen af Siemens Gamesa 11 MW WTG-typen er blevet noget af en specialitet for Cadelers O-klasse fartøjer, som medvirker i alle nyere projekter af samme type installationer i regionen.

Cadeler har ved flere lejligheder tidligere arbejdet sammen med Ørsted om installation af havmølleparker og ser frem til at gøre det igen.

- Dette projekt er vigtigt for os, fordi vi kan trække på den viden og de kompetencer, vi har til rådighed fra installationen af lignende 11MW-mølleprojekter. Vi ser frem til at samarbejde med Ørsted om at levere endnu et succesfuldt projekt for virksomheden sikkert og til tiden, siger Cadelers administrerende direktør, Mikkel Gleerup.

Strategisk opgradering

Cadeler vil indsætte rederiets O-klasse installationsfartøj ’Wind Osprey’. ’Wind Osprey’ vil, når projektet går i gang, råde over en ny og opgraderet hovedkran med en løftekapacitet på 1.600 tons i en radius på 40 meter, og med hovedkrogen 160 meter over hoveddækket. Der er tale om en væsentlig udvidelse af skibets kapacitet i forhold til i dag.

- Ved at vælge et af vores opgraderede O-klasse skibe til at udføre dette vigtige projekt lige efter udskiftningen af fartøjets kran, bekræfter Ørsted vores tro på, at den strategiske beslutning om at opgradere kranerne på vores O-klasse skibe var det rigtige valg. Vi er således stærkt på vej mod at udvikle vores forretning i partnerskab med vores kunder for at imødekomme deres behov nu og i fremtiden, fortsætter Mikkel Gleerup.

Den samlede kapacitet for vindmølleparkerne ved Gode Wind 3 og Borkum Riffgrund 3 udgør mere end 1 GW. Projekterne forventes fuldt idriftsat i henholdsvis 2024 og 2025, afhængigt af Ørsteds endelige investeringsbeslutning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125