23948sdkhjf

Vild forudsigelse: 8% af verdens skibe har skiftet ejermand inden årets udgang

Fortsætter tendensen på markedet, vil otte pct. af verdens skibe have skiftet hænder inden 2022. Analysefirma forudsiger rekordår for S&P-mæglere

Mere end 85 mio. dwt har allerede skiftet hænder de første seks måneder i år. Fortsætter den tendens, vil mindst otte pct. af verdens nuværende flåde have skiftet ejerforhold i løbet af indeværende år.

Det skriver det asiatiske maritime medie Splash247.

Analysefirmaet Clarkson Research Services har leveret en halvårsrapport om skibsfart der viser, at ClarkSea-indekset i gennemsnit lå på 20.717 dollars om dagen i første halvår, hvilket er de stærkeste seks måneder inde i et år siden 2008.

Mange ejere er tøvende og uvillige til at bestille nye skibe af frygt for de usikre fremtidsudsigter i forhold til grøn teknologi og de medfølgende krav, og analysefirmaet mener, at det har resulteret i, at brugt tonnage købes for at imødekomme den store efterspørgsel, som der hidtil har været i år.

Og rekordmange skibe skifter hænder i disse dage.

Mere end 85 mio. dwt har fået nyt ejerskab i løbet første seks måneder, hvilket er en stigning på 131 pct. i forhold til samme periode sidste år, skriver analysefirmaet.

Fortsætter denne hastighed vil omkring 8 pct. af flåden skifte ejerskab i 2021, forudsiger Clarksons. Kinesiske og græske ejere er med en vis margin de mest aggressive købere af skibe hidtil i år.

Det til trods, er der også sket en stigning i ordrer på nybyggede skibet. Analysefirmaet beretter om, at det første halvår har været de travleste seks måneder for verdens værfter siden 2014.

I alt har Clarksons har optalt 24 mio. kbt bestilt i første halvdel til en værdi af $ 55 mia.

Analytikere af skibsmæglerbranchen advarer dog ifølge Splash247 om, at stålpriser og valutabevægelser kan resultere i en nedgang i væksten for værfterne i anden halvdel af 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094