23948sdkhjf

Mobile flydende kraftværker kan nedbringe CO2-trykket fra olie- og gasproduktion offshore

DNV har afsluttet et verifikations- og feasibility-studie, der underbygger teorien bag det såkaldte Wind Grid; et onsite energisystem til brug ved mobile offshoreinstallationer. Wind Grid er udviklet af Odfjell Oveanwind og har til formål at skabe et vindenergibaseret alternativ til fossil-produceret elektricitet på f.eks. en borerig.

Det skriver DNV i en pressemeddelelse.

Verifikations- og feasibility-studiet bekræfter, at Wind Grid reelt ville kun nedbringe CO2-emissionen fra elektricitetsproduktionen på offshoreinstallationer i Nordsøen med mellem 60 og 70 pct, når det erstatter f.eks. diesel eller gasturbinedrevnedrevne generatorsæt.

Wind Grid er det bagvedliggende system, der skal skabe et lokalt mikro-grid omkring en offshoreinstallation, hvor elektricitetsproduktionen sker med flydende havmøller, såkaldte MOWU’s (Mobile Offshore Wind Units). MOWU-systemet består udover møllen af et energilagringsmodul og konvertere. 

Antallet af MOWUs, tilknyttet en specifik offshore installation, kan varieres alt efter det faktiske energibehov. Når der er tilstrækkelig med vind, kan MOWU’ene helt erstatte den konventionelle strømproduktion ombord, der anvendes til driften af riggen eller platformen.

Læs mere om: dnv
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204