23948sdkhjf

Afviser at fylde færgerne helt op: Regeringen lover billigere billetter, men ikke fuld kapacitet

Finansministeriet fremlagde i dag regeringens bud på en sommerpakke, som skal understøtte den danske økonomi. Storbyerne får den største bid af pakken på 1,6 mia. kroner, mens øer og færger får lidt mindre sammenlignet med sidste år.

I 2020 kunne danskerne rejse gratis rundt med færgerne til de mange små øer i løbet af juli måned. Det benyttede mere end en mio. passagerer sig af. I år ser det dog ud som om, at danskerne må lidt til lommerne, hvis de vil holde sommerferie i øhavet.

Det står klart efter regeringen med finansministeren i spidsen i dag fremlagde deres bud på en sommerpakke for indeværende år.

-Alle danskere skal have mulighed for at få nogle gode sommeroplevelser, sagde finansminister Nicolai Wammen (S).

I sommerpakken er 205 mio. kr. øremærket til billigere indenrigstransport. En stor sum af disse penge skal understøtte DSB med Orange-billetter, mens resten skal bruges til at sænke priserne på færgebilletterne hen over sommermånederne.

Udelukker ikke gratis færger

I næste uge har regeringen indkaldt folketingets partier til forhandling om sommerpakken, hvor de nærmere detaljer skal aftales for derefter at blive vedtaget.

Regeringen håber, at aftalen kan være på plads tidligere end tilfældet var sidste år, hvor rederier og øer blot havde en uge til at forberede det store rykind på færgerne.

På spørgsmålet fra Søfart om, hvorvidt danskerne kan forvente gratis færger igen i år, var erhvervsminister Simon Kollerup (S) mindre klar i spyttet.

- Sidste år var gratis færger et kæmpe hit, men vi kan ikke love, at det bliver gratis igen i år. Dog er det sikkert, at regeringen ønsker at understøtte færgetrafikken og øsamfundene, og derfor bliver det som minimum billigere at rejse med færge i sommerperioden, sagde erhvervsminister Simon Kollerup.

Regeringen ønsker, at sommerpakken skal gavne særligt storbyerne i år, mens øerne har en mindre plads i sommerpakken sammenlignet med i fjor.

Kapaciteten skal diskuteres

Danske Rederier har efterspurgt, at man sætter kapaciteten op på fuld skrue, så man igen kan sejle med flest mulige passagerer uden at skrue ned for den sociale afstand ombord.

På pressemødet ville ingen af ministrene dog svare på, om rederierne kan forvente at få deres ønske opfyldt. Det er, må man forstå, en sag for sundhedsministeren.

- Hvis det er et ønske fra rederierne, er det naturligvis noget vi vil se nærmere på, men man skal huske, at vi kun kan åbne samfundet op, fordi vi har godt styr på smitten netop fordi vi holder god afstand og har indført restriktioner, sagde finansminister Nicolai Wammen. 

Fyld færgerne op


Hos brancheorganisationen Danske Rederier betragter man regeringens udspil som et positivt tiltag, men håber fortsat, at der vil blive åbnet op for mere kapacitet. 

Igen i år forudser brancheorganisationen, der kan komme flaskehalse hos færgerne, når der kommer billigere billetter.

 - Lige så positivt det er med støtte til billigere billetter, lige så vigtigt er det, at vi udfaser restriktioner og afstandskrav, så færgerne kan skrue op for kapaciteten. Halvfyldte færger er hverken godt for rederierne eller turismeerhvervene på øerne, så lad os få kapaciteten op, siger Jacob K. Clasen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.085