23948sdkhjf

Fjord Lines nye katamaran på vej til Danmark er stødt på anden udfordring end ventet

Den nye Norgesfærge på vej til Danmark havde forberedt sig på pirateri. Nu er det dog i stedet Suez-blokeringen, der skaber bøvl for skibets færd

Fjord Lines nye, store katamaran Fjord FSTR er løbet ind i nogle andre problemer end ventet. Man havde nemlig forberedt sig på pirateri med et specialtrænet sikkerhedsteam ombord, men er nu i stedet stødt på den blokerede Suez-kanal. Det skriver Ligeher.nu. 

Den nye hurtigfærge, som skal erstatte den 23 år gamle ’Fjord Cat’ på sæsonruten mellem Hirtshals og Kristiansand, er dermed stødt på en noget anderledes udfordring end ventet.

- Egypten har netop måtte genåbne en gammel sektion af Suez-kanalen for skibstrafik, da hovedkanalen er blokeret af et gigantisk containerskib, der stødte på grund tirsdag, skriver Ligeher.nu.

Det kan derfor give forsinkelser. Det skriver Fjord Line på deres hjemmeside: 

- Suez-kanalen er blokeret mod Syd. Tirsdag aften satte det Panama-registrerede containerskib "Ever Given" sig på tværs af Suez-kanalen. Med sine anseelige 400 meter har det 220.000 tons tunge skib slet og ret blokeret for al trafik ind og ud af kanalen. Det betyder, at Fjord FSTR nu er ankret op og afventer, at der igen bliver fri passage i kanalen.

Derfor ligger skibet med sikkerhedsteamet ombord altså nu stille ved kanalen.  

- I følge mandskabet om bord på FSTR kan det godt tage et par dage. Det er ikke hverdagskost, at et skib sætter sig fast i den 150 år gamle kanal, men det er sket tidligere. I 2017 forårsagede et japansk skib en ophobning af skibe i begge ender af Suez-kanalen, da det satte sig fast. I omegnen af 19.000 skibe passerer årligt igennem Suez-kanalen, skriver Fjord Line. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093