23948sdkhjf

Thorsminde Havn vil gøre plads til både offshore vind og fiskeri

Ny udviklingsplan skal transformere havnen i Thorsminde, der håber på at blive servicehavn for kommende havmølleparker

Som et led i bestræbelserne på at blive udpeget som servicehavn for den kommende havmøllepark Thor er Thorsminde Havn nu klar med en ny udviklingsplan. 

- Vi vil vise branchen, at havnen både er fleksibel og dedikeret til at tage imod vindindustrien – også på den lange bane. Det har vi for eksempel gjort før med planlægningen af en heliport, forundersøgelser og lokale alliancer om arbejdskraft. Jo tættere projektet kommer på at finde sin operatør, jo mere rykker vi også på den målrettede planlægning for at bane vejen for en servicehavn, siger borgmester H.C. Østerby i en pressemeddelelse.

Den overordnede plan er kort fortalt at omdanne Thorsminde fra at være en fiskerihavn til at være en energihavn. 

- Størstedelen af Vesthavnen skal udvikles direkte målrettet en servicehavn. Derfor ser vi frem til en transformation i vores satsning fra primært at være fiskeriorienteret til også i høj grad at være en havn til vindindustriens aktiviteter for Thor Havvindmøllepark og andre offshore projekter, siger Lisette Sønderby, der er havnechef for Thorsminde Havn, i meddelelsen. 

Havnens aktive fiskeri kan samles og udvikles i de nordligste havnebassiner, og havnen ser også fiskeopdræt på land som en del af de fremtidige satsninger for Vesthavnen. Servicehavnen skal i den fremtidige udvikling også sikres mod eventuel stormflod.

Holstebro Kommune påpeger i pressemeddelelsen, at Thorsminde er interessant for operatøren af Thor af flere grunde. Havvindmølleparken kommer til at ligge 20 km stik vest ud for Thorsminde Havn.

- Det er dermed både den korteste søvej og den hurtigste luftvej. Og som bekendt er tid lig penge, men mindst lige så vigtigt: Brændstofforbruget bliver mindre, jo kortere afstand der er fra servicehavnen til mølleparken, fremgår det.

Prækvalifikationen til at etablere den kommende Thor Havvindmøllepark har deadline 1. december 2020, hvorefter Energistyrelsen identificerer de selskaber, som har tilstrækkelig finansiel og teknisk kapacitet til at deltage i udbuddet.

Læs også: Holstebro lokker med heliport til Thorsminde Havn

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156