23948sdkhjf

Holstebro lokker med heliport til Thorsminde Havn

Selvom den 800 MW store havmøllepark Thor endnu kun er på tegnebrættet, er konkurrencen om at blive servicehavn for den store park i fuld gang. Holstebro har tidligere gjort sig til ved at pointere, at sejltiden ud til parken er og bliver mindst fra Thorsminde.

Nu smider kommunen så endnu en trumf, i det den har iværksat forundersøgelserne for en heliport i den sydlige del af havnen.  

- Når vi allerede nu går i gang med at planlægge en heliport på havnearealet, er det både for at signalere vilje til at levere de nødvendige rammer, men også fordi vi herefter hurtigt kan sætte gang i den konkrete etablering, hvis operatørerne vælger at placere nogle af deres aktiviteter på Thorsminde Havn, siger Holstebros borgmester H.C. Østerby i en pressemeddelelse. 

De lokale havnes service, infrastruktur og udviklingsmuligheder er en væsentlig del af regnestykket, når de store operatører inden for havvindmølleparker byder ind på etableringen af Thor. Det handler blandt andet om havnebygninger og -drift, besejlingsforhold, udlæg af arealer til nye bygninger, forplejning, overnatning samt lokalområdets forsyningskæder og underleverandører.

Er igang med skitser

En foreløbig undersøgelse har allerede vurderet, at en heliport på havnen er realistisk. Derfor går Holstebro Kommune nu i gang med en yderligere kvalificering.

 - Når Energistyrelsens udbud er afsluttet næste år, kan vinderne næppe vente på, at vi får et nyt plangrundlag på plads. Og vi vil ikke bare henvise dem til en nærliggende flyveplads. Det her giver os et forspring, siger H.C. Østerby.

Holstebro Kommune ser store potentielle gevinster ved Thor i form af vækst og arbejdspladser i kystkommunerne tæt på havvindmølleparken, der bliver Danmarks største, når den bliver tilsluttet el-nettet på lands i årene 2024-2027. 

Kommunen oplyser, at dens planafdeling er i gang med at skitsere forhold og konsekvenser ved forskellige indflyvningskorridorer og andre elementer, der påvirker omgivelserne. En heliport på Thorsminde Havn kræver både kommuneplantillæg, ny lokalplan og miljøgodkendelse. Planen er at sende forslag til kommuneplantillæg i høring inden årsskiftet.

Læs også: Danmarks største havmøllepark indviet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109