23948sdkhjf

Danmarks største havmøllepark indviet

Igår blev Danmarks indtil videre største havmøllepark – Horns Rev 3 – officielt åbnet.

Det skete under bevågenhed af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen sammen med statsminister Mette Frederiksen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

De 49 vindmøller på Horns Rev i Nordsøen, 25-40 kilometer ud for Danmarks vestkyst, kommer til at øge den danske elproduktion fra vindmøller med omkring 12 pct. Kapaciteten på 407 MW er nok til at dække det årlige elforbrug i 425.000 danske husstande.

- Horns Rev 3 er den største havmøllepark i Skandinavien og viser vores engagement i Danmarks omlægning til vedvarende energi. Vindmølleparken er et betydeligt bidrag til Vattenfalls portefølje og tager os et skridt nærmere vores ambition om at gøre det muligt at leve fossilfrit inden for én generation, siger Vattenfalls CEO Magnus Hall i en pressemeddelelse.

Det første fundament til Horns Rev 3 blev placeret i havbunden i oktober 2017, og de første vindmøller begyndte at levere el til forbrugerne den 23. december 2018. Under opførelsen blev vindmøllerne afskibet fra Esbjerg Havn. Fra og med 2024 vil de blive serviceret fra Hvide Sande Havn, hvor Vattenfall etablerer et nyt servicecenter.

Vattenfall vandt retten til at opføre Horns Rev 3 i 2015. Foruden Horns Rev 3 opfører Vattenfall havmølleparkerne Vesterhav Syd og Nord samt Kriegers Flak, der tilsammen føjer mere end 1,4 GW vindkraftkapacitet til det danske energisystem.

Læs også: Danske Rederier vil undersøge gevinst fra offshore vind

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126