23948sdkhjf

World Marine Offshore overtager KEM Offshore

Alle skibe og aktiviteter er opkøbt

Konsolideringen blandt offshore vind-rederierne har netop taget endnu et skridt, efter at World Marine Offshore (WMO) har opkøbt konkurrenten KEM Offshore. 

Opkøbet betyder, at samtlige otte skibe i KEM Offshores flåde overgår til WMO, der kommer til at varetage kontrakterne fremover. 

- Igennem årene har vi fulgt udviklingen af KEM Offshore og er nu endelig nået til enighed med ejerne om at opkøbe alle skibe og aktiviteter, siger WMO's CEO Lars Zøhner i en pressemeddelelse og fortsætter:

- I den kommende periode vil vi implementere skibene og aktiviteterne under WMO's ledelse, og vi ser frem til at arbejde med nye klienter. 

De otte KEM-skibe bliver lagt ind i et nyoprettet datterselskab til WMO, der går under navnet WMO Support A/S. Skibene vil blive opereret fra kontorerne i Danmark og Tyskland. 

Som Søfart tidligere har skrevet, var KEM Offshore blandt pionererne på offshore vind-markedet. Rederiet begyndte allerede i 2004 med at sejle mandskab ud til havmølleparkerne, men siden da er konkurrencen blevet skærpet markant, og efter at en ændring af reglementet gjorde det muligt at transportere 24 mølleteknikere af gangen i stedet for 12, blev flere af KEM's skibe ukonkurrencedygtige. 

Et forsøg på at sælge ud af flåden førte ikke til tilpas høje bud, og efter det seneste årsregnskab stod det klart, at der var brug for en investor med dybe lommer, hvis KEM Offshore skulle overleve. De otte skibe i flåden havde i august 2019 en samlet bogført værdi på 62,2 mio. kroner. Gælden var dog på 81,6 mio. kroner. 

Læs mere: Dansk CTV-rederi rammer økonomisk monsterbølge

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172