23948sdkhjf

Mærsk-konkurrent kontraherer 10 ultra store containerskibe

Containerrederiet Evergreen Line er ude med den store pengepung i kontraheringen af 10 nye containerskibe med en kapacitet på 23.000 TEU hver. 

Ordren, der ifølge flere medier er annonceret i en børsmeddelelse, bliver fordelt på tre værfter. Seks skibe skal bygges hos Samsung Heavy Industries i Kina, to hos Jiangnan i Kina, og de sidste to hos Hudong Zhonghua, der også ligger i Kina. 

Skibene skal indsættes på ruter fra Asien til både Europa og USA's vestkyst. Der vil blive tale om de hidtil største skibe i Evergreens flåde, og ordren har en samlet værdi på et sted imellem 1,4-1,6 mia. dollar, svarende til et spænd på 9,4-10,8 mia. kroner. 

Med beslutningen om at kontrahere 10 store skibe dropper Evergreen samtidig planen om at chartre op til 11 containerskibe, som ellers blev annonceret i august. 

Målt på samlet tonnage er Evergreen det syvendestørste containerrederi i verden med en kapacitet på i alt 1,305 mio. TEU. Det taiwanesiske rederi har dog et nybygningsprogram, som når gennemført står til at bringe den samlede kapacitet foran både ONE og Hapag-Lloyd og dermed placere Evergreen som verdens nummer fem. 

Til sammenligning har verdens største containerrederi, Mærsk, en samlet kapacitet på 4,183 mio. TEU.

Læs også: Mærsk slås mod øget statsstøtte

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125