23948sdkhjf

Danske færger tilbage på niveau som før corona

Passagertal fra de tre sommermåneder ligger nu på niveau med sommeren 2019. Det viser tal fra Molslinjen, Scandlines, DFDS og ForSea for juni, juli og august.

Der har været god stemning og fyldte færger Jacob K. Clasen, Danske Rederier

Det oplyser brancheorganisationen Danske Rederier.

Der er forskelle på tværs af de enkelte ruter, men overordnet er antallet af passagerer tæt på det samme som i sommeren 2019. Nogle steder lidt over, andre steder lige under.

Eksempelvis har ForSea på Helsingør-Helsingborg denne sommer aldrig haft flere gående passagerer siden 1998, og DFDS har haft langt flere biler og lastbiler med på København-Oslo og Frederikshavn-Oslo end i sommeren 2019.

- Det har været en stabil sommer med et passagerantal, som kan matche årene før corona. Vi har mærket tydeligt, at folk har haft brug for at rejse igen, og der har været god stemning og fyldte færger stort set hele sommeren, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier med ansvar for Færgerederierne.

Indtjening halter

Selv om tallene fra færgerederierne kan hamle op med tiden før corona, er der i mellemtiden sket ting, så indtjeningen ikke nødvendigvis er fulgt med.

- De helt store verdensbegivenheder med krig i Ukraine, forsyningskrise og andre geopolitiske usikkerheder smitter også af på færgerne. Varer er dyrere at købe ind, og særligt brændstof er en meget stor post, og med de nuværende brændstofpriser kan indtjeningen ikke matche 2019, siger Jacob K. Clasen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156