23948sdkhjf

Efter grundstødning på Bornholm: Nu er ’Beaumaiden’ på værft i Tallinn

Det hollandske fragtskib ’Beaumaiden’ er nu ankommet til værftet i Estland, efter det har været tilbageholdt i Rønne Havn i lidt mere end en uge, efter det grundstødte 300 meter ud for kysten ved Sorthat-Muleby for to uger siden.

Skibet, som var på vej fra Belgien til Estland, var lastet med kunstgødning og kaptajnen var efter alt at dømme påvirket af alkohol, da uheldet indtraf. I alt fald målte politiet vedkommendes promille til 0,8, hvorefter vedkommende blev tilbageholdt.

Udover kaptajnen, blev skibet også tilbageholdt af de danske myndigheder, idet man frygtede, at skibet havde lidt skade under grundstødningen.

Forinden var gået flere dage med at få skibet skubbet fri.

I sidste uge frigav Søfartsstyrelsen skibet, idet der ikke var alvorlig skade at spore, men på en betingelse.

- Vi har godkendt, at skibet kan sejle til et værft i Tallinn i Estland. Det skal dog ske indenfor rammer, som indbefatter, at der højest må være bølgehøje på 2,5 meter, udtale Martin John, synschef i Søfartsstyrelsen, i sidste uge til TV2 Bornholm.

Lige så snart skibet er færdig på værftet, skal de estiske myndigheder underrette Søfartsstyrelsen i Danmark, før fragtskibet kan få lov til at sejle videre.

Ifølge Vesselfinder er skibet nu på værftet i Tallinn, Estland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125