23948sdkhjf

Situationen er spændt til bristepunktet - endnu et angreb på handelsskib i Den Persiske Golf

'Asphalt princess' - en såkaldt asphalt carrier - har tilsyneladende været udsat for en kortvarig kapring i løbet af det seneste døgn. 

Det rapporterer flere internationale nyhedsmedier, som dog også rapporterer, at de angivelige kidnappere nu skulle have forladt skibet igen. 

Hændelsen illustrerer, hvor absolut højspændt situationen er blevet i Den Persiske Golf, hvor der nu har været flere angreb på handelsflåden. 

Der tales nu åbent om muligheden for regulær krig mellem Israel og Iran i kølvandet på sidste uges dødelige angreb på den israelsk opererede produkttanker 'Mercer Street' torsdag i sidste uge. Angrebet kostede to besætningsmedlemmer livet. 

Det store spørgsmål er nu, om Revolutionsgarden i Iran har iværksat en regulær militær angrebskampagne mod den civile skibstrafik i området. 

 'Asphalt Princess' - der sejler under Panamaflag, men ejes af et rederi af et Dubai-baseret rederi - var under indsejling fra Omanbugten til Hormuzstrædet, da ukendte gerningsmænd tiltvang sig adgang til skibet. 

Sikkerhedseksperter med kendskab til situationen i Mellemølsten spekulerede straks i, hvorvidt der skulle være tale om en aktion initieret af Irans berygtede Revolutionsgarde. 

Ifølge de foreløbige informationer skulle der først være indløbet en besked om, at skibet havde mistet motorkraften. Efter et kort stykke tid viste AIS-data, at skibet var i bevægelse med kurs mod Iran. 

Den seneste udmelding fra The United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) fortæller dig, at hændelsen af afsluttet og at de potentielle kaprere har forladt skibet. 

Ifølge britiske BBC har det samme Dubai-baserede rederi været udsat for en lignende kapring for to år siden. 

De iranske myndigheder har afvist enhver involvering i den aktuelle, men nu afsluttede,  kapring. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094