23948sdkhjf

Museet for Søfart ansætter ny koordinator for ’Historisk Havn’

M/S Museet for Søfart har ansat Øyvind Bordal som koordinator for Historisk Havn i Helsingør. Fra midten af april bliver han bindeleddet mellem de bevaringsværdige skibe i havnen, det maritime værksted HAL 16, Helsingør Havn og Museet for Søfart.

53-årige Øyvind Bordal er nordmand, og har beskæftiget sig med skibe og sejlads det meste af livet. Han har sejlet kapsejlads på internationalt niveau, stået bag roret på sejladser over Atlanten og har gennem fire år haft båd i Caribien. I 16 år har han skrevet om både og sejlads som journalist og er forfatter til fire bøger. Med stillingen som koordinator for Historisk Havn i Helsingør vender Øyvind Bordal tilbage til den havn, der for snart 30 år siden bragte ham til landet.

Med den nye stilling og samarbejdet med det maritime værksted Hal 16 vender Øyvind Bordal også til det mere praktiske arbejde med istandsættelse af skibe. For tiden udvikler han selv på en moderne letvægts kulfiberbåd, men har tidligere restaureret en række både og klassiske træskibe. Han glæder sig til at udbrede kendskabet til bevaring af historiske skibe.

- Jeg har altid haft en historisk interesse, og er optaget af, hvordan fartøjer har udviklet sig op igennem århundrederne. Jeg skal være med til at fremme den historiske forståelse og sørge for at praktiske erfaringer med klassiske fartøjer bliver tilgængelige. Den opgave ser jeg frem til at tage fat på, siger Øyvind Bordal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094