23948sdkhjf

Evergreen-skib forsøgt bragt flot, men Suezkanalen er fortsat lukket for trafik

Selv om de seneste meldinger fra Egypten tyder på, at det strandede containerskib relativt hurtigt vil blive bugseret bort, forventes der fortsat markante negative konsekvenser af havariet.  

Skibet i centrum er 'Ever Given' med en kapacitet på 20.388 teu. Skibet opereres af Mærsk-konkurrenten Evergreen Marine, der er baseret i Taiwan.

Det oplyser nyhedsmediet Tradewinds. 

Ifølge mediet oplyser de ægyptiske myndigheder, at det kan tage op til to dage at genoprette fuld aktivitet i Suezkanalen. 

Danske Lars Jensen fra analysevirksomheden SeaIntel oplyser, at to døgns prop i kanalen svarer til, at op imod 110.000 standardcontainere på vej mod europæiske havne vil blive forsinket. 

Ifølge Lars Jensen vil dette medføre trængsel og ventetid i de europæiske containerterminaler, da de mere end 100.000 containere nu vil ankomme til deres destinationer mere eller mindre på samme tid. 

Samtidig vil mere end 50.000 containere - der ellers var på vej tilbage til containerterminaler i Asien - nu tilsvarende blive forsinket, hvilket vil lægge yderligere pres på de i forvejen hårdt prøvede transportører, der mangler containere til at fragte en pukkel af industrivarer ud af Kina. 

 Med andre ord: I en tid, hvor den globale containerinfrastruktur balancerer på en knivsæg, er der sket dét, der lige præcis ikke måtte ske, nemlig at et af de allervigste led i denne kæde nu er blevet blokeret. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141