23948sdkhjf

Lidt pakis i fjordene, jovist. Men intet som i gamle dage...

Nej, skibsfarten omkring Danmark er IKKE lammet af ismasserne. Men lidt har også ret og i sammenligning med 2019-sæsonen kan man vel allerede godt betegne det som en regulær isvinter...

reportage

Af Nicolai Østergaard

Is i Mariager Fjord, Limfjorden og på Læsø giver nu problemer for søfarten. I Limfjorden har Søværnet bedt en slæbebåd om at bryde is, og på Læsø kan færgen ikke sejle.

Søværnet har på grund af 15-30 centimeter tyk pakis i Limfjorden lukket for sejlads i Nibe Bredning og vest på mod Aggersund. En slæbebåd er blevet tilkaldt for at bryde en rende til de skibe, der skal ind til havnen i den vestlige del af fjorden.

- Skibstrafikken kan ikke komme igennem. Limfjorden er et beredskabsområde, og derfor har vi tilkaldt en slæbebåd, der kan bryde isen, siger orlogskaptajn i Søværnet, Jens Hulgaard, der også er isofficer.

Også i Mariager Fjord

Et andet sted, hvor isen giver problemer er i Mariager Fjord fra Havnø og til Dania, hvor der er melding om fast is på mellem 10 og 15 centimeter.

- Har man brug for, at komme ind i fjorden, skal man bruge en båd, der kan bryde isen. Mariager Fjord er ikke et beredskabsområde, og derfor skal skibene selv stå for at få isen brudt og selv betale for det, siger Jens Hulgaard til Nordjyske.

Læsø afskåret fra omverden

Også på Læsø, der ligger ude i Kattegat, skaber isen store problemer.

Tirsdag var Læsøfærgen nødt til at aflyse hele seks færgeafgange. Det er fortsat uvist, hvornår færgen sejler igen.

De aflyste afgange påvirker en håndfuld pendlere, der arbejder på fastlandet. Men borgerne på øen kommer ikke til at gå sultne i seng, skriver TV2 Nord.

- Købmændene har fået varer på hylderne efter en hektisk julehandel, så vi løber ikke sådan tør for varer. Så vi dør ikke af sult her på Læsø, siger borgmester Karsten Nielsen, der dog håber på, at færgen hurtigst muligt kan sejle igen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11