23948sdkhjf

FN opfordrer kystlande til at tage imod strandede migranter fra 'Maersk Etienne'

Mærsk Etienne har ligget ud for Maltas kyst i en måned, fordi det reddede 27 migranter efter maltesisk anmodning

Tre internationale organisationer opfordrer nu middelhavslande til at tage imod 27 migranter, der blev reddet af et Maersk Tankers' produktankskib 'Maersk Etienne' for mere en måned siden.

Skibet har siden ligget ud for Maltas kyst.

Ifølge organisationerne – FN's Flygtningeorganisation (UNHCR), FN's Organisation for Migration (IOM) og Internationale Rederier (ICS) – er migranternes situation "skrækkelig".

Besætningen på det danskflagede skib reddede migranterne 4. august efter en anmodning fra en maltesisk redningstjeneste. Men Maltas premierminister, Robert Abela, har siden sagt, at hans land ikke er ansvarlig for dem.

Organisationerne beskylder regeringer for at bryde international lov ved at nægte migranterne at forlade skibet. De udpeger ikke Malta specifikt som migranternes endestation, men opfordrer i stedet kystnære EU-lande til at træde til og vise solidaritet ved at tage imod migranterne.

- Betingelserne ombord forværres hurtigt, og vi kan ikke længere se til, mens regeringer ignorerer disse menneskers situation, siger ICS-generalsekretær Guy Platten og fortsætter:

- Tiden løber fra os, og ansvaret for de her menneskers sikkerhed hviler helt og holdent hos regeringerne.

Var i tunesisk farvand

Migranterne blev samlet op i tunesisk farvand af besætningen på 21 mand i sidste måned. Det var Maltas kystvagt, der bad Maersk Tankers hjælpe. Blandt migranterne ombord er en gravid kvinde og et barn.

Situationen ombord på 'Maersk Etienne' spidsede til søndag, hvor tre migranter sprang overbord.

- Situationen på 'Maersk Etienne' eskalerede i morges, da tre migranter hoppede overbord. Besætningen handlede hurtigt, og de reddede personer får nu den fornødne pleje, skrev Maersk Tankers, der er et af verdens største rederier inden for transport af olie og gas, på Twitter søndag.

- Vi beder fortsat om hurtig humanitær hjælp til de 27 migranter, der er strandet ombord på Etienne, skrev rederiet videre.

Den danske regering vil for alt i verden undgå, at migranterne kommer til Danmark, lød det i sidste uge.

Læs også: 'Maersk Etienne' sætter tvivlsom migrant-rekord

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109