23948sdkhjf

668 søfolk er smittet med coronavirus på 'Charles de Gaulle'

Hundredvis af søfolk fra coronaramt fransk hangarskib er nu isoleret på deres base. Antal smittede kan stige

Hundredvis af søfolk fra det franske hangarskib 'Charles de Gaulle' og en eskortfregat er testet positive for corona-virus.

Det meddeler Frankrigs forsvarsministerium onsdag.

Foreløbig er 1767 søfolk blevet testet, og af dem er 668 bekræftet smittet med corona-virus. Langt de fleste af dem er mandskab fra hangarskibet. Af de mange hundrede smittede er 31 indlagt på et hospital, og én er i intensivbehandling.

Det endelige antal smittede kan stige, for det er ikke alle testresultaterne, der er klar endnu.

Hangarskibet lagde til i havnebyen Toulon søndag, efter at ministeriet havde beordret skibet hjem en uge før planlagt. Det skete, fordi omkring 40 personer ombord var syge og havde symptomer på coronavirus.

Det syge mandskab kom under intenst lægeligt opsyn ombord på hangarskibet.

De mange hundrede søfolk, der ikke er indlagt på et hospital, er nu i isoleret på deres flådebase. De piloter, der fløj krigsfly og helikoptere, som er landet på hangarskibet, er i karantæne, meddeler det franske forsvarsministerium.

'Charles de Gaulle' sejlede fra Frankrig den 21. januar for at støtte fransk militærs operationer mod militante islamister i Syrien og Irak. Derefter skulle det sejle videre via Atlanterhavet til det Baltiske Hav for at deltage i øvelser.

Ministeriet i Paris oplyser ikke noget om, hvordan smitten er kommet ombord på hangarskibet og den medfølgende fregat.

Det amerikanske hangarskib 'USS Theodore Roosevelt' er ramt af et tilsvarende udbrud. Der blev kaptajnen ombord fyret, da han slog alarm om smitten – en beslutning, som senere førte til, at den fungerende marineminister i Donald Trumps regering gik af.

Som Søfart tidligere har skrevet, skulle 'Charles de Gaulle' have været en tur omkring Aarhus i slutningen af marts. Anløbet blev dog aflyst på grund af corona-pandemien. 

Læs også: Her er skibet, du IKKE får set

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203