23948sdkhjf

Ny færge mellem Samsø og Aarhus sejler først til næste år

Den nye færge mellem Samsø og Aarhus sejler alligevel ikke her til sommer, som det ellers var meningen. Færgen kan nemlig ikke blive synet i Kina, inden den kommer til Danmark

Det var egentlig meningen, at en færge mellem Samsø og Aarhus skulle sejle til sommer. Men det kommer nu ikke til at ske på grund af coronaviruskrisen. Det oplyser Samsø Rederis færgedirektør til TV2 Østjylland.

- Vi kan simpelthen ikke få den synet i Kina, som vi skal. Den skal testsejles og kontrolleres sammen med Søfartsstyrelsen, inden den kommer til Danmark, og det har vi ikke mulighed for, siger Carsten Kruse til TV2 Østjylland.

Færgen bliver bygget i Kina, men nu har Danmarks Udenrigsministeries nye rejsevejledninger for hele verden stoppet projektet, da der frarådes alle ”ikke-nødvendige rejser i hele verden”, fremgår det af artiklen fra TV2 Østjylland. Og der går omkring et år mere, før færgen kommer til at sejle mellem Samsø og Aarhus.

Dog taber rederiet ikke penge på at udskyde projektet. Derimod ser færgedirektøren positive ting ved at udskyde projektet, fremgår det af TV 2 Østjyllands artikel.

- Planen var, at vi skulle have ansat nogle folk i fire måneder og lavet kurser for dem og fyret dem igen. Nu kan vi ansatte dem til foråret næste år, og så er deres kontrakter varige, siger færgedirektøren til TV 2 Østjylland.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172