23948sdkhjf

Skoleskibet ’Danmark’ skal sejle mere i danske farvande

Martec melder ud, at man i sommeren 2019 vil tilbyde sine elever et togt rundt i Danmark
Det blå erhverv mangler ubefarne skibsassistenter, som bl.a. bliver uddannet på Martec.

Og siden man har skoleskibet ’Danmark’ inde under sine vinger, vil Martec nu tilbyde sine elever et unikt togt i foråret 2019 i danske farvande.

Det fortæller direktør for Martec, Pia Ankerstjerne.

- Vi har besluttet at lave et to-tre ugers togt, fortæller hun og uddyber:

- Når skibet kommer hjem fra togt fra Caribien i juni, så laver vi det her mindre togt. Vi ved endnu ikke, hvilke havne, det vil anløbe, og man kan da også forestille sig, at de skal en tur til England eller Norge under de 2-3 uger, siger direktøren.

Nyt tiltag

Skolens bestyrelse traf beslutningen i slutningen af november, og turen med ’Danmark’ skal tiltrække flere elever, siden Martec i 2018 også har fået en grundlæggende maritim uddannelse ind under sine vinger.

Det første hold var kun på 16, men det næste er på 30 stykker. Mens uddannelsen indebærer et halvt års uddannelse, inden man er klar som ubefaren skibsassistent. Holdet, der begynder uddannelsen i februar, har altså en stor oplevelse at se frem til.

- Så kan eleverne prøve kræfter med jobbet som skibsassistent i virkeligheden, siger Pia Ankersjerne.

Et trumfkort

Den Grundlæggende Maritime Uddannelse er mere konkret en 20 ugers indledende uddannelse til ubefaren skibsassistent. Efter de 20 uger skal eleven i praktik, og siden er de maritime uddannelser helt åbne for eleven.

- Det er en helt unik mulighed, som ikke er alle forundt. Normalt er der 80 elever om bord på skibet, så med de ca. 30 elever fra den grundlæggende maritime uddannelse er der plads nok, forklarer Pia Ankerstjerne og tilføjer:

- Det er en uddannelse og en branche, som giver fantastiske muligheder for eleven, men desværre er der ikke ret mange unge der kender uddannelserne i det maritime, selvom det er Danmarks største erhverv.

Skoleskibet ligger til kaj på flådestationen i Frederikshavn


FAKTA: Skoleskibet 'Danmark'

Skoleskibet ’Danmark’ er en tremastet fuldrigger ejet af Staten og drevet af den maritime skole Martec i Frederikshavn.
Skibet benyttes til repræsentationer af forskellig slags, bl.a. var det med til OL i Rio i 2016, og man planlægger nu et togt til OL i Tokyo i 2020.
Nakskov Skibsværft byggede ’Danmark’ i 1932 som erstatning for verdens største skoleskib ’København’, der forsvandt sporløst omkring Kap det Gode Håb i 1928.
’Danmarks’ besætning er på 15 mand + omkring 80 elever.
Skibet har en længde på 74,4 meter, en dybgang på 5,2 meter og er 10 meter bredt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125