23948sdkhjf

Markant stigning i antallet af krydstogtgæster i Aarhus

Knap 80.000 krydstogtgæster med ca. 50 mio. kroner i lommerne vil næste år gå i land i Aarhus for at opleve byens handelsliv, kultur og natur. Det er en stigning på ikke mindre end 167 procent i forhold til de ca. 30.000 krydstogtpassagerer, der har besøgt Aarhus i 2015.
 
”Vi har oplevet en markant stigende interesse for Aarhus som krydstogtdestination i Skandinavien. Vi er på vej mod vores bedste år nogensinde, og fra at have ligget på en femteplads i år, træder vi sikkert op på skammelen som landets andenstørste krydstogtdestination i 2016 – kun overgået af København, som stadig ligger på en klar førsteplads. Til gengæld er stigningen i antallet af gæster i København meget beskedent i den kommende sæson,” fortæller kundechef Nicolai Krøyer fra Aarhus Havn.
 
Han oplever, at der er to årsager til den stigende interesse fra krydstogtrederierne. Dels har rederierne succes med at trække turister til europæiske kulturhovedstæder, og dels har Aarhus Havn vanddybde til at invitere de allerstørste krydstogtskibe til at lægge til kaj i Aarhus.
 
”Aarhus bliver som bekendt europæisk kulturhovedstad i 2017. Og jeg har en klar fornemmelse af, at rederierne prøver os af i 2016 med henblik på at vende tilbage året efter. Og det er jo et godt udgangspunkt, idet både havnen, detailforretninger, restauranter og kulturinstitutioner således får omsætning ud af det i mindst to år,” siger Nicolai Krøyer.  
 
Antallet af anløb vil i 2016 blive på mindst 27, og heraf er langt de fleste gæster fra Europa. Det er en ændring i forhold til tidligere, hvor hovedparten af krydstogtgæsterne var amerikanere.
 
Kilde: Aarhus Havn
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095