23948sdkhjf

Efter Royal Arctic Lines exit: Containerforretningen vokser i nordjysk havn

Havnen har haft vækst i containerforretningen trods udfordringer i markedet

Efter fem årtiers parløb med Royal Arctic Line startede et nyt kapitel for containertrafikken i Aalborg, da Port of Aalborg sidste år overtog driften af Aalborg Containerterminal.

I januar i år håndterede vi f.eks. ét anløb, som alene involverede flere containere end hele januar sidste år Søren Bæk Christensen, Director of Operation hos Port of Aalborg

Geopolitik, pressede forsyningskæder og dalende efterspørgsel har som bekendt presset markedet for containerfragt - ikke den mest optimale start for en containerterminal - men det til trods er det lykkedes for Aalborg g holde gang i forretningen og faktisk hæve antallet af håndterede containere i terminalen.

- Til stor tilfredshed løftede vi containervolumen gennem 2023. Nu ser udviklingen ud til at fortsætte. I januar i år håndterede vi f.eks. ét anløb, som alene involverede flere containere end hele januar sidste år, siger Søren Bæk Christensen, Director of Operation hos Port of Aalborg. 

DSV glæder sig over positiv udvikling

Blandt brugerne af Aalborg Containerterminal er transportgiganten DSV. 

Fra afdelingen i Nørresundby servicerer DSV virksomheder i hele Nordjylland med sø-, vej- og lufttransport.

Og her mærker man også, at der er liv på containerterminalen.

- Det er godt nyt for nordjysk erhvervsliv, at der er masser af aktivitet på containerterminalen i Aalborg. Den positive udvikling kan i sidste ende være med til at øge antallet af anløb og rederier, og det kommer de nordjyske virksomheder til gavn, fordi det øger konkurrencekraften, lyder det fra Business Development Manager hos DSV Sune Foldberg.

- Aalborg Containerterminal er gennem tiden blevet en konkurrencedygtig terminal. Fra Aalborg kan vi tilbyde nordjyske virksomheder adgang til det globale transportnetværk, og ofte med en besparelse på både bundlinjen og i CO2-regnskabet til følge. Desuden kan vi takket være et godt samarbejde med Port of Aalborg og stevedorerne tilbyde lagerfaciliteter på havneområdet, forklarer Sune Foldberg.

Fra den 89.000 kvadratmeter store containerterminal i Aalborg er der ugentlige feederruter til containerhavnene i Hamburg og Bremerhaven.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096