23948sdkhjf

Nu sker det: Ikonisk B&W-halvø overtages af lejligheder og kontorer

... og som det formuleres på arkitekturdansk: "Der skal bygges bro mellem fortid, nutid og fremtid, så̊ det fortsat er til at genkende Refshaleøen i den nye bydel"

Refshaleøen i København blev som bekendt skabt til Burmeister & Wains skibsværft, men er i dag bedre kendt for sit kreative miljø og sin kulturhistorie.

Nu sætter Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn gang i en tidligere annonceret åben idékonkurrence, som skal være med til at tegne konturerne af Refshaleøens fremtid.

Idékonkurrencen er den første af to store konkurrencer i processen, der skal videreudvikle Refshaleøens nuværende kvaliteter til en tæt bydel med flere boliger og arbejdspladser.

Større end Ørestad Syd

Projektområdet på Refshaleøen dækker 80 af øens i alt 115 hektar. Til sammenligning dækker andre nye udviklingsområder i København som Carlsbergbyen 33 hektar, Århusgadekvarteret cirka 20 hektar og Ørestad Syd cirka 70 hektar.

Projektområdet rummer cirka 100.000 etagemeter eksisterende bygninger.

Temaerne for idékonkurrencen

  • Refshaleøens kreative miljø
  • Transformation af områdets kulturarv
  • Bynatur og biodiversitet
  • Blandet by med nye boformer
  • Åbent tema: Her er der mulighed for at gå på tværs af temaerne eller for at bringe et helt femte tema op, som vil skulle begrundes ud fra grundejernes bearbejdede vision

Kilde: Refshaleøens Ejendomsselskab & By & Havn

Konkurrencen, der løber til 9. november 2023, henvender sig til både prøvede fagfolk, studerende, nyuddannede og alle helt almindeligt interesserede.

Skal kunne genkende Refshaleøen

Målet er at tilføre nye lag og kvm til området. Det vil man med bagmændenes ord gøre på en måde, hvor man "bygger bro mellem fortid, nutid og fremtid, så̊ det fortsat er til at genkende Refshaleøen i den nye bydel".

Med idékonkurrencen sigter folkene bag på at tage fat på nogle af de større udfordringer, der venter, når der skal udvikles en tæt bydel, der er tydeligt forankret i Refshaleøens nuværende kvaliteter.

Forslagene fra idékonkurrencen vil ligesom de mange indspark, Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn har fået, blive lagt frem som inspiration for den videreudvikling, der skal ske i forbindelse med strukturplankonkurrencen i 2024.

Tidsplan:

Konkurrencestart: 24. august 2023

Afleveringsfrist: 9. november 2023

Bedømmelse: november-december 2023

Offentliggørelse: 25. januar 2024

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093