23948sdkhjf

Fra dansk farvand til globalt håb: Mercy Ships topmoderniserer tidligere Dronning Ingrid-færge

Der er et hav af globale udfordringer på sundhedsområdet, men håbet lyser ud af den tidligere danske færge, der i dag leverer gratis sundhedsydelser og uddannelse til nogle af verdens fattigste områder. Efter mange års tro tjeneste som hospitalsskib er skibet nu til gennemgribende modernisering, hvilket vil komme både de udsendte frivillige og tusindvis af patienter til gavn.

Der er sket meget siden den tidligere storebæltsfærge, Dronning Ingrid, fragtede danskere over Storebælt til lyden af bølgeskvulp og klirrende kaffestel. Ombord på skibet, der siden 2007 har sejlet som hospitalsskibet, Africa Mercy, under den velgørende organisation Mercy Ships’ fane, har tusindvis af mennesker allerede modtaget livsforandrende operationer. 

Sideløbende er lokalt sundhedspersonale blevet uddannet og trænet ombord, så de er klædt på til at imødekomme det afrikanske kontinents enorme behov for mere lægefagligt personale. 

Bedre vilkår for fællesskab og helbredelse 

I år er det blevet tid til at modernisere skibet, så hun fortsat kan levere håb og helbredelse. Moderniseringen forventes at forlænge skibets funktionsdygtighed med 10-15 år. Den inkluderer tekniske forbedringer, opgraderinger af netværksinfrastruktur, avancerede hospitalskomponenter og en omfattende opdatering af interiøret. Disse tiltag sikrer, at Africa Mercy-skibet forbliver i frontlinjen for global lægehjælp. 

”Vi vil stille de bedste faciliteter til rådighed for vores patienter - hvoraf nogle i årevis har ventet på behandling - og de dedikerede frivillige, der yder en uvurderlig tjeneste hver dag. Tusindvis af patienter vil modtage hjælp ombord på skibet efter renoveringen. Takket være stor opbakning til vores arbejde er denne renovering en fælles og nødvendig gave til de mange, som starter et nyt liv på skibet," udtaler Vibeke Hauge Førrisdahl, generalsekretær hos Mercy Ships Danmark. 

Netop nu, i slutningen af august, er blandt andet istandsættelsen af hospitals- og apoteksafdelingen i gang, og senere skal nyt hospitalsudstyr installeres. Skibets drager på sin næste feltmission i Madagaskar i begyndelsen af 2024, hvorfra hun igen er klar til at hjælpe nogle af de mennesker, der har allerstørst behov. 

Selvom projektet allerede er i gang, er støtten fra blandt andet privatpersoner afgørende for arbejdet ombord på Africa Mercy. For at læse mere om projektet, klik her. Her kan du også se, hvordan du kan støtte projektet og være med til at redde liv. 

Videoen ovenfor er fra MAN's besøg på skibet i 2019.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08