23948sdkhjf

Røg fra silobrand får flere til at melde om kvalme og sviende smerter

Borgere fra hele Djursland har været plaget af røg fra branden på Studstrupværket. Flere melder om kvalme, hovedpine og sviende smerter

Styrelsen for Patientsikkerhed holder så sent som mandag fast i, at røgen fra Studstrupværket ikke er farlig, men det er der mange af naboerne til værket, der er uenige i.

TV2 Østjylland har været i kontakt med borgere fra flere steder på Djursland, men særligt byen Studstrup, der ligger få hundrede meter fra det store kraftvarmeværk, er plaget, og kan melde om hovedpine, kvalme og en sviende fornemmelse i halsen.

I den lokale Facebookgruppe skriver mange andre om samme symptomer i forbindelse med branden, der begyndte torsdag i en silo med 56.000 tons træpiller. Østjyllands Brandvæsen vurderer, at det vil tage mindst en uge at slukke branden, fortæller TV" Østjylland. Værket prøver selv at transportere så mange af træpillerne som muligt over på en pram i havnen.

Torben Stigsgaard, professor og ekspert i luftforurening på AU Health, fortæller, at man kan føle akutte gener ved røg. Men han betrygger samtidig de berørte.

- Der kan være nogle akutte effekter, men det er ikke noget, der bliver kronisk. Det er ikke noget, vi kan måle på befolkningen senere, siger han til TV2 Østjylland og tilføjer, at personer med astma, KOL eller hjertekarsygdomme, skal man være ekstra påpasselig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141