23948sdkhjf

Høring om Nyholm blev udskudt: Nu er der borgermøde på vej om den historiske flådestation

En høring om Nyholm skulle være afsluttet i august, men det er blevet udskudt, så den løber frem til 28. oktober.

Høringen handler om, hvorvidt en række bygninger og omgivelser skal inddrages i fredningen. Udskydelsen har fået Slots- og Kulturstyrelsen til at afholde et borgermøde om fremtiden for Nyholm.

FAKTA:

Den nordlige del af den kunstige ø Nyholm er kendt som Holmen - en af verdens ældste flådestationer.

På øen ligger også Dykkerskolen, Hovedvagten ’Under Kronen’ samt en række andre historiske bygninger.

I 2018 besluttede en række partier i forbindelse med forsvarsforliget, at Søværnet ikke længere skulle være på Nyholm.

Mange aktører har en idé om, hvad der skal ske i området. De har samlet sig i "Initiativgruppen Nyholm".

Gruppen arbejder for, at en idekonkurrence bliver oprettet, så folk kan byde ind med, hvad Nyholm skal bruges til.

Lige nu ved ingen, hvad der skal ske med Nyholm. De fem partier fra forsvarsforliget skal stemme for en helhedsplan for området.

- Nyholm rummer en ganske særlig historie om Danmark som søfartsnation og hjemsted for flåden siden 1690. Derfor skal udviklingen af området også ske under hensyntagen til områdets helt unikke historie, siger Merete Lind Mikkelsen, der er enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Der er plads til cirka 120 personer på borgermødet, hvor pladserne bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding er ikke nødvendig. Borgermødet finder sted onsdag 6. oktober klokken 19 på Søofficersskolen i København.

Rapport bliver præsenteret

Slots- og Kulturstyrelsen har i forbindelse med forslaget om fredningsudvidelsen fået udarbejdet en undersøgelse af bygninger og omgivelser på Nyholm. Der er efterfølgende udarbejdet en rapport, som kommer med en række anbefalinger. Den får tilhørerne 

Rapporten skal indgå i det videre arbejde med at skabe en holdbar byudvikling af området med respekt for historien.

- Det vil vi gerne fortælle mere om, og vi vil naturligvis også gerne høre, hvilke spørgsmål borgerne sidder med, og derfor afholder vi nu et borgermøde ude på Nyholm, siger Merete Lind Mikkelsen.

På borgermødet vil Merete Lind Mikkelsen fortælle om arbejdet med fredningsudvidelsen på Nyholm. Derefter vil arkitekterne bag rapporten, der er udført i et samarbejde mellem Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Varmings Tegnestue, gennemgå deres anbefalinger til Slots- og Kulturstyrelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125