23948sdkhjf

Stena Line: Kunders rejselyst er i behold trods corona

Corona-pandemien og den efterfølgende økonomiske krise har ikke rokket synderligt ved, at Stena Lines kunder stadig har lyst til at rejse. 

Det skriver rederiet i en pressemeddelelse, efter at det har lavet en rundspørge blandt en million kunder fra 11 nordeuropæiske lande, som har været i kontakt med Stena Line i løbet af de seneste 12 måneder. 

84.309 respondenter svarede, hvoraf 3.354 er fra Danmark. En god nyhed for rejsebranchen er, at den overordnede rejselyst blandt respondenterne er stor. 78 pct. af de europæiske respondenter har svaret, at de forventer at rejse som sædvanligt (63 pct.) eller mere end tidligere (15 pct.). Heraf forventer 87 pct. af danskerne at rejse i samme omfang, som de plejer (67 pct.) – eller mere (20 pct.).

Når det kommer til at vælge destination, viser undersøgelsen en tendens til at blive i Europa (44 pct.) eller at besøge nabolandet (42 pct.). Danskerne vil helst rejse til Sverige (43 pct.) eller Norge (30 pct.), og særligt nordmændene planlægger kommende rejser til Danmark (48 pct.), men også 22 pct. af svenskerne planlægger at rejse til Danmark næste gang. Kun 1 pct. har svaret, at de ikke ønsker at rejse overhovedet.

Næsten to tredjedele (65 pct.) af respondenterne – som altså i forvejen er familiære med færgerejser – har svaret, at de vil overveje at vælge færge over fly i kølvandet på covid-19-pandemien. 52 pct. af danskerne vil være mere tilbøjelig til at vælge færge frem for fly fremadrettet. 

83 pct. af respondenterne har desuden svaret, at frisk luftcirkulation på færgen eller muligheden for at gå uden for på dækket er vigtig eller meget vigtig. 75 pct. svarede, at muligheden for at bevæge sig er vigtig eller meget vigtig. Yderligere mener 71 %, at vigtigheden i at få information om transportselskabets sikkerhedsforanstaltninger, social afstand og hygiejne er vigtig eller meget vigtig. Derudover er fleksibilitet i bookinger vigtig eller meget vigtigt for over tre ud af fire af respondenterne.

- Vi går alle gennem en udfordrende tid lige nu. Derfor har vi spurgt vores kunder om, hvordan de vil have det med at rejse fremadrettet. Vi kan konkludere, at der er en stærk vilje til at begynde at rejse igen, siger Tony Michaelsen, der har titel af head of travel hos Stena Line, i pressemeddelelsen.

Læs også: Genåbning af grænserne sætter gang i Stena Lines færgetrafik

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Navigatører vil ikke tvinges ind i Dansk Metal - advarer om arbejdskonflikt
Solid vækst i Nordens tanker pool
3F Sømændene: Er Dannebrog et bekvemmelighedsflag?
Miljøhensyn dumper Næstveds planer om ny havn
Aalborg Kommune går efter standardfærge til Hals-Egense
Karstensens får ja til 130 meter lang tørdok
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Leder IDAG
Kommunefokus

Send til en kollega

0.187