23948sdkhjf

Ingen fine fornemmelser hos Hirtshals-familievirksomhed

TEMA: NORDJYLLANDS MARITIME KLYNGE For den familieejede, maritime virksomhed Weesgaard Mechanical Support fra Hirtshals er det essentielt, at man er to til at drive virksomheden
Ægteparret Charlotte og Peter Weesgaard er sammen om at drive familievirksomheden Weesgaard Mechanical Support.

Parret går ikke så meget op i titler, men til dagligt fungerer Peter Weesgaard som adm. direktør og ejer af Weesgaard Mechanical Support i Hirtshals og Charlotte Weesgaard står for økonomi, HR og div. administrative opgaver.

Ifølge parret er der masser af fordele ved at være en familieejet, maritim virksomhed.

- Der er en forståelse for, at vi lægger mange timer i døgnet i virksomheden, når vi er to om det, påpeger Charlotte Weesgaard og tilføjer:

- Peter og jeg supplerer hinanden sindssygt godt i forhold til vores måde at tænke og agere på, siger Charlotte Weesgaard, inden ægtefællen Peter Weesgaard supplerer:

- Hele familien støtter op om virksomheden. Også dem, der ikke er ansat her.

En af parrets sønner er ansat og udlært skibsmontør. En anden af sønnerne var i starten ansat i virksomheden og har nu læst til kølemontør. Deres tredje søn, som er i gang med at læse til maskinmester, skal i praktik i familievirksomheden.

Peter Weesgaards far er uddannet inden for dieselmotorer og er nu pensioneret, men han går også til hånde, når der er brug for en ekstra mand.

Begyndte i 2014

Peter Weesgaard har en baggrund i den maritime branche som almindelig montør, projektleder og afdelingsleder. I slutningen af 2013 ville han gerne skabe sit eget, hvor han selv stod for standarden og for, hvor overlæggeren skulle være henne i forhold til kvalitet og service af kunder. Han førte drømmen ud i livet og i dag reparerer virksomheden skibsmotorer og gear i Skandinavien og rundt omkring i Europa.

Ifølge parret har virksomheden nogle bestemte kendetegn; “Service, fleksibilitet og kvalitet".

Charlotte Weesgaard forklarer, at de skal være fleksible i forhold til hvor, de skal udføre arbejdet - om det er i egen havn eller i kundens havn; Om det er på et værft eller medsejlads eller om det er i Norge eller Holland. Men de skal også være fleksible i forhold til flytning af job, hvornår de kan levere ydelserne. Herudover skal de være hurtige til at mande op.

- Hvis kunderne står med et havari, skal vi gerne kunne stille med folk dagen efter, siger hun.

Flad stil

Parret går meget op i, at det er den samme person, der tager sig af kunden fra starten til slutningen af en opgave.

Ledelsesstilen i den mindre virksomhed er ifølge ægteparret “meget flad". Udover Peter og Charlotte Weesgaard tæller medarbejderstaben to lærlinge, otte montører og en projektleder.

- Der er ikke nogle fine fornemmelser her. Vi er meget nede på jorden og går op i at inddrage vores medarbejdere, siger Peter Weesgaard.

Men ægteparret kan ikke komme uden om, at coronakrisen har en betydning for virksomheden.

- 70-80 pct. af vores omsætning ligger i udlandet. Så vi håber på, at der snart sker noget i samfundet og udlandet, siger Charlotte Weesgaard.

Dog har virksomheden stadig løbende fået nogle job ind.

- Vi havde et forholdsvist godt 1. kvartal. Det hjælper lidt på det, når coronakrisen rammer, påpeger Charlotte Weesgaard.

Virksomheden reparerer også skibsmotorer på fragtskibe, krydstogtskibe og færger. Derfor bliver virksomheden også ramt, fordi coronakrisen er gået hårdt ud over færger og krydstogtskibe.

Flere opgaver

I dag har virksomheden egne bygninger på 800 kvm og en 5000 kvm stor grund samt i mange maskiner og kraner.

Familien overvejer at lave nogle flere opgaver i eget værksted og arbejde med andre segmenter.

- Men som det er nu, har vi det godt, som det er, siger Charlotte Weesgaard og tilføjer:

- Vi skal ikke op og være 30-50 mand. Vi har faste gode folk, som vi hyrer ind, når vi har lidt større projekter. Parret er tilfredse.

- Vi klager ikke. Vi har siden januar 2014 haft sorte tal på bundlinjen alle år, siger Charlotte Weesgaard.

I 2019 havde virksomheden et resultat på 1,35 mio. kr. mod godt 587.000 kr. i 2018.

Dog har virksomheden nedjusteret budgetterne for 2020 grundet coronakrisen.

- Vi skulle have vokset lidt mere i år, men nu regner vi med at holde os der, hvor vi er. Det ville være drømmescenariet, siger Peter Weesgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078