23948sdkhjf

Krydstogt fra helvede: 10 passagerer testet postive for corona-virus

Krydstogtskibet 'Diamond Princess' har fået yderligere 14 dages karantæne ud for Yokohama

Det, som krydstogtrederier og passagerer på de store skibe frygtede allermest, er nu blevet til virkelighed på krydstogtskibet 'Diamond Princess'.

Skibet blev tilbageholdt ved Yokohama i Japan, fordi en tidligere passagerer blev testet positiv for det potentielt dødelige corona-virus. Under karantænen begyndte de japanske myndigheder at teste nogle af de mere end 3700 passagerer og besætningsmedlemmer ombord for smitte, og nu ligger de første resultater klar. 

273 personer fra skibet er blevet testet, og der er kommet svar på de første 31 prøver. Heraf bærer de ti smitten, skriver det japanske medie NHK. Der er tale om ni passagerer fra henholdsvis Japan, Kina, Australien og USA samt et filippinsk besætningsmedlem. Alle er over 50 år gamle, og alle er kommet i behandling på fastlandet. 

14 dage i kahytterne

Som en konsekvens af, at de japanske myndigheders frygt er blevet bekræftet, er 'Diamond Princess' nu blevet pålagt yderligere 14 dages karantæne. På sociale medier beretter flere passagerer om, at de er blevet forvist til deres kahytter med besked om, at maden vil blive bragt til døren. 

Skibets kaptajn har anmodet om tilladelse til at sejle ud for at gennemføre rutinemæssige operationer som produktion af ferskvand og ballastering, hvorefter skibet vil lægge til kaj i Yokohama igen.

Ifølge Reuters har Carnival Corp, der ejer Princess Cruises og derigennem 'Diamond Princess', tilbudt alle passagerer at få krydstogtet refunderet samt et gratis erstatningstogt.

Det store spørgsmål er nu, hvad udbruddet af den frygtede virus, som indtil videre har kostet 490 liv og ført til mere end 24.000 smittede, kommer til at betyde for efterspørgslen i den boomende krydstogtindustri. 

Testet efter kontakt

Som Søfart skrev i går, besluttede de japanske myndigheder at give 'Diamond Princess' karantæne, efter at en tidligere passager blev testet positiv for corona-virusset. Passageren, en 80-årig mand, forlod skibet i Hong Kong den 25. januar og blev først testet positiv den 31. januar. 

De 273 personer på skibet, der nu er blevet testet, har enten været i nær kontakt med den smittede tidligere passager, udvist symptomer som feber eller forkølelse, eller været i tæt kontakt med personer med symptomer. 

Der var 2666 passagerer og 1045 besætningsmedlemmer ombord, før de første blev evakueret. 

En 43-årig mand fra Hong Kong, der er ombord med seks familiemedlemmer og bord i en kahyt uden vinduer, udtaler ifølge Reuters, at de ved frokosttid i dag havde fået kaffe og vand, men ingen mad. 

- Jeg ser ikke frem til spændet af følelser i løbet af de næste to uger, siger han til Reuters.

1800 i karantæne i Hong Kong

Foruden 'Diamond Princess' er også krydstogtskibet 'World Dream' under mistanke for at bære smittede ombord. Det ankom i dag til Hong Kong efter at være blevet nægtet adgang til at kalde havn i Taiwan. Årsagen er, at tre kinesiske passagerer, der var ombord på skibet fra 19. til 24. januar, er blevet testet positive for corona-virus.

I Hong Kong blev samtlige omtrent 1800 passagerer og besætningsmedlemmer bedt om at blive på skibet, indtil alle er testet for virusset.

- I øjeblikket kan vi ikke sige noget om, hvornår karantænen ophæves, siger talsmand for sundhedsmyndighederne i Hongkong Leung Yiu-hong ifølge Reuters.

Læs også: Kinesiske værfter erklærer force majeure i corona-udbrud

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125