23948sdkhjf

Kinesiske værfter erklærer force majeure i corona-udbrud

Skibe bliver afvist fra planlagte dokninger, og scrubber-retrofit trækker ud på grund af mangel på arbejdere, skriver Splash

Udbruddet af corona-virus i Kina får nu konsekvenser for de kinesiske værfter og alle dem, der er afhængige af værfterne. 

Ifølge Splash er det kinesiske Council for the Promotion of International Trade  begyndt at udstede force majeure-certifikater til kinesiske virksomheder, der er påvirkede af udbruddet, og flere værfter skulle være blandt ansøgerne. 

Mangel på arbejdskraft har angiveligt fået flere værfter til at afvise skibe på vej i ellers planlagte dokninger, og udleveringerne af nybygninger, som der ellers altid plejer at være mange af i januar, er aftaget. 

Virusudbruddet har også konsekvenser for retrofit af scrubbere, som nu kommer til at sakke endnu længere bagud efter tidsplanen. Splash skriver på baggrund af unavngivne kilder, at omtrent 40 containerskibe, der er på værft i Kina for at få monteret scrubber, nu bliver forsinket i deres afgang fra værfterne. 

Læs også: Virusfrygt holder over 6000 tilbage på krydstogtskib i Italien

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157