23948sdkhjf

Esvagt vinder engelsk offshore vind-kontrakt

'Svagt Froude' skal assistere energiselskabet Innogy i etableringen af havmølleparken Triton Knoll ud for den engelske østkyst

Energiselskabet Innogy og Esvagt har indgået en kontrakt, der knytter den specialdesignede Service Operation Vessel (SOV) ‘Esvagt Froude’ til etableringen af parkens 90 MHI Vestas-havvindmøller, som skal opføres fra begyndelsen af 2020 frem til slutningen af 2021.

- Vi glæder os meget til samarbejdet med Innogy og ser frem til at levere sikker og effektiv overførsel og transport af personale og udstyr, siger Ib Hansen, kommerciel chef i Esvagt, i en pressemeddelelse.

Triton Knoll etableres godt 30 km fra kysten. Ifølge Innogy's projektdirektør for Triton Knoll, Julian Garnsey, er projektet et eksempel på de udfordringer, der ligger i at bygge stadigt større turbiner, længere fra land og i dybere vand. Det har medført en strategisk beslutning fra Innogy om at placere ledelsesholdet for konstruktionen offshore.

- Typisk koordineres vores offshore-konstruktioner fra land, men i takt med, at havmølleparkerne bliver større og etableres længere fra kysten, har vi brug for at minimere transittiden og forbedre vores evne til at handle hurtigt. Med ‘Esvagt Froude’ får vi en fuldt integreret on-site løsning til offshore-konstruktion, hvilket bidrager hermed til at reducere omkostningerne”, siger han i pressemeddelelsen. 

Læs også: ’Esvagt Froude’ og SOV- konceptet er en fremskudt driftsbase on-site

Esvagt er markedsleder på servicering af havmølleparker. ‘Esvagt Froude’ er bygget i 2015 som et af verdens første specialdesignede SOV-skibe. Skibet har serviceret havmølleparken Baltic 2 for Siemens lige siden, og Søren Karas, CCO i Esvagt, glæder sig over, at rederiet også kan vinde kontrakter på konstruktionsfasen.

- Vi er glade for at kunne udbygge vores tjenester inden for konstruktionsfasen, og vi ser frem til at kunne yde et innovativ og kvalitetsbevidst bidrag til en større del af værdikæden. Vi er stolte over, at Innogy viser os den tillid", siger Søren Karas.

Også efter konstruktionsfasen vil Esvagt være til stede i Triton Knoll. MHI Vestas og Esvagt indgik i efteråret 2018 en kontrakt på servicering af parken for en længere periode, og netop nu er Esvagt ved at bygge en SOV til formålet.

Læs også: Esvagt-skib hjælper bølgeenergianlæg på plads

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11