23948sdkhjf

Esvagt udvider offshore vind-samarbejdet med sin USA-partner

Nye yderligere aftaler, der følger op den oprindelige aftale mellem Crowley og Esvagt i 2021, skal understøtte de to rederiers fælles indsats for at udvikle og bygge SOV'ere (Service Operation Vessels). De seneste tilføjelser til aftalen fokuserer på den økonomiske og udviklingsmæssige effektivitet i processen mellem de to selskaber.

Samarbejdet blev sidste år etableret for at udvikle ”best-in-class” fartøjer, målrettet offshore vind-projekter i USA. Det vil sige USA-flagede og bemandede nybygninger i henhold til Jones Act. Det er derfor Crowley, som skal operere og bemande fartøjerne, mens bl.a. de økonomiske processer deles mellem de to rederier, hvor Esvagt er den af partnerne, som har knowhow inden for feltet.

- Styrkelsen af samarbejdet vil hjælpe med at sikre, at vi får disse vigtige servicefartøjer klar det amerikanske offshore-vindmarked for at imødekomme landets krav om ren, bæredygtig energi, siger Jeff Andreini, vicepræsident, New Energy-divisionen i Crowley, i en pressemeddelelse.

- Når vi øger og udnytter vores organisationers fælles kapacitet, vil vi hjælpe med at fremme den fortsatte vækst af maritime logistikløsninger for at hjælpe med at løse USAs krav til skibskapacitet på en ansvarlig og bæredygtig måde, siger han endvidere.

Aftalen mellem Esvagt og Crowley blev indgået marts 2021. Det skete efter det amerikanske rederi havde oprettet en ny division, New Energy, med et strategisk fokus på at byde ind i udbygningen af offshore vind på nordamerikansk sokkel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088