23948sdkhjf

Esvagt-skib hjælper bølgeenergianlæg på plads

'Esvagt Connector' har hjulpet med anlæg på testsite ved Hanstholm
Et Esvagt-fartøj har hjulpet et bølgeenergianlæg fra firmaet Wavepiston på plads i testsitet ved Hanstholm, fortæller rederiet i en pressemeddelelse .

Det er skibet 'Esvagt Connector', som har stået for træk af energisystemet fra havn til testsitet tre kilometer sydvest for Hanstholm.

Besætningen har varetaget ankerhåndtering og træk af den godt 300 meter lange kæde, som anlæggets moduler er en del af.

- Med ’Esvagt Connector’ og andre multi-purpose skibe i vores flåde er vi i stand til at hjælpe vores kunder med en bred vifte af opgaver, herunder også ankerhåndtering og slæb. Det er områder, hvor vi ser et potentiale til at ekspandere, og vi er derfor glade for den tillid, Wavepiston har vist os, og den mulighed det giver for at vise, hvad vi kan, siger Ib Hansen, Head of Commercial hos Esvagt.

Esvagts bidrag har ifølge Michael Henriksen, CEO hos Wavepiston, været værdsat :

- Esvagts store fokus på sikkerhed for både personel og materiel er tydelig. Der er styr på det hele, og det skaber en meget rolig og effektiv proces på sitet. Vi lærer virkelig noget af det, siger Michael Henriksen.

‘Esvagt Connector’ har før løst usædvanlige ankerhåndteringsopgaver. Eksempelvis havde man i december 2015 selveste The Royal Navy på slæb.

Testen i Hanstholm er den sidste test før tests i fuld skala, som ventes gennemført i perioden fra 2019 til 2021.

Michael Henriksen forventer, at man kan udbyde kommerciel bølgeenergi i løbet af 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096