23948sdkhjf

Søsterskib til 'Stellar Daisy' driver rundt i Atlanterhavet

VLOC'en 'Stellar Samba', der er et søsterskib til forliste 'Stellar Daisy', driver rundt efter en brand i maskinrummet.

Siden lørdag den 26. maj har det 291.435 t.dv. store bulkskib 'Stellar Samba' været uden strøm og fremdrift. 

Strømmen røg, efter en olielækage fra generatoren førte til en brand i maskinrummet. Skibet har siden da haft status af "not under command" og ligger ifølge de seneste data et par hundrede sømil ud for São Luís i det nordlige Brasilien. Skibet var i ballast fra Singapore til Ponta Da Madeira nær São Luís.  

Ifølge Maritime Bulletin kontaktede skibets kaptajn de brasilianske myndigheder, der sendte et flådeskib ud for at overvåge skibet og besætningens sikkerhed. Et bugserfartøj skulle ankomme den 30. maj. Der er ikke meldt om tilskadekomne. 

'Stellar Samba' er søsterskib til 'Stellar Daisy', der sank i ud for Uruguay med en last malm i 2017. Årsagen til forliset er endnu ikke opklaret, men de to overlevende ud af den 24 mand store besætning har fortalt, at der var revner i skroget. 

'Stellar Samba' er oprindeligt bygget som en enkeltskroget VLCC i 1994. Ligesom i alt fem andre søsterskibe blev det bygget om til bulk, da det i 2005 blev ulovligt at sejle olie i enkeltskrogede skibe. Efter 'Stellar Daisy's forlis blev søsterskibene gået igennem, og der blev fundet revner i skroget i to af dem. 

Skibene tilhører det koreanske rederi Polaris Shipping.  

Læs også: Stellar Daisy – endnu et dramatisk forlis med lang forhistorie

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14