23948sdkhjf

Forsvarets gummibådsproblemer fortsætter med annullering af indkøb

En række fejl og mangler på indkøbte gummibåde gør nu, at styrelse annullerer indkøbet

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) annullerer indkøbet af syv hurtige gummibåde, efter at der er konstateret alvorlige fejl og mangler.

Udbedringsomkostningerne vil med al sandsynlighed overstige anskaffelsesprisen for bådene, skriver FMI i en pressemeddelelse.

- Henset til manglernes karakter og skønnede udbedringsomkostninger har FMI derfor truffet beslutning om at ophæve indkøb af de i alt syv fartøjer, hvilket er meddelt leverandøren, hedder det i den korte pressemeddelelse.

Leverandøren er Pro-Safe Aps.

Forsvarsministeriet oplyste i februar, at potentielt alvorlige fejl på Forsvarets gummibåde skulle undersøges, og at FMI muligvis ikke havde kontrolleret og sikret Forsvarets gummibåde godt nok i en årrække.

Det gjaldt både gamle og nyindkøbte gummibåde.

Dengang sagde forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), at det potentielt var en alvorlig sag, Forsvaret stod med.

- Det er for tidligt at drage konklusioner, men de forhold der er konstateret indtil nu, kan potentielt være alvorlige, hvilket kalder på, at vi får afdækket sagens faktiske forhold, sagde han 29. februar.

Der har været indhentet ekstern bistand til at afdække og beskrive de mangler, der altså har vist sig at være på gummibådene, oplyser FMI.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078