23948sdkhjf

Søfartens Ledere overså tilfangetaget sømands medlemskab

Søfartens Ledere var et år om at opdage, at sømanden Søren Lyngbjørn, der holdes som gidsel af pirater i Somalia, er medlem af organisationen.
Søfartens Ledere beklager i en pressemeddelelse, at de var omkring et år om at opdage, at sømanden Søren Lyngbjørn, der sammen med kollegaen Eddy Lopez har siddet som gidsel i over to år nu, er medlem af organisationen. Søfartens Ledere understreger dog, at det ikke har haft nogen betydning for den behandling, både Søren Lyngbjørn og hans familie har fået.
 
”Det har ikke haft nogen betydning for Søren Lyngbjørn, eller den hjælp foreningen har tilbudt hans pårørende, at det først sent i forløbet blev konstateret, at han er medlem,” skriver Søfartens Ledere i pressemeddelelse.
 
Søfartens Lederes bestyrelse har nemlig den opfattelse, at alle tilbageholdte danske søfolk - uanset medlemskab - kan få den hjælp og støtte, de har mulighed for at give, under deres tilfangetagelse. Det har Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez, der ikke er medlem af Søfartens ledere, fået. 
 
Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez blev taget til fange den 12. januar 2011, hvor den danske coaster Leopard blev kapret ud for Omans kyst. Siden da har Hørsholm-rederiet Shipcraft angiveligt forhandlet om at få Søren Lyngbjørn, Eddy Lopez og fire filippinske sømænd, der også er taget til fange, løsladt. Søfartens Ledere medvirker ikke i de igangværende forhandlinger, da det er en opgave for rederiet.
 
Opgave venter
Men når gidslerne frigives kan Søfartens Ledere bringe sine kerneydelser i spil, og her er det afgørende, hvorvidt man er medlem.
 
”Der vil være behov for både medicinsk og psykologisk assistance, behandling af arbejdsskadesager, mulige erstatningsretlige tiltag mv., og da står Søfartens Ledere klar til at varetage Søren Lyngbjørns interesser,” skriver Søfartens Ledere videre i pressemeddelelsen.

Læs også
 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094